Яка буде максимальна сума компенсації за знищене житло під час війни

Власники зруйнованого окупантами житла зможуть самостійно обрати, де хочуть отримати нове помешкання
Яка буде максимальна сума компенсації за знищене житло під час війни
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
26 Квітня 2022, 13:10
читать на русском

Максимальна сума компенсації за знищене внаслідок російської агресії житла не перевищуватиме вартості 150 кв. м за один об’єкт нерухомості. Вартість 1 кв. м площі рахуватимуть за методикою, яку розробить Кабінет міністрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на співавтора законопроєкту про відшкодування зруйнованого та пошкодженого житла (№7198), голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк.

Розмір компенсації за знищений об’єкт будівництва, щодо якого отримано право на виконання будівельних робіт або його складової частини, яка після прийняття в експлуатацію є самостійним об’єктом нерухомого майна (квартири, іншого житлового приміщення) визначається пропорційно відсотку коштів, які фактично сплачені отримувачем компенсації за відповідний об’єкт, - додала вона.

За її словами, джерелами для фінансування програми відшкодування:

  • фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури України у зв’язку зі збройною агресією РФ;
  • міжнародна технічна та поворотна або безповоротна фінансова допомога;
  • інші джерела, не заборонені законодавством.

Шуляк зазначила, що Фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури України у зв’язку зі збройною агресією РФ вже діє як офіційний рахунок, відкритий у Національному банку України, отримувач - Міністерство інфраструктури України.

Нагадаємо, що члени родин осіб, зниклих безвісти, можуть отримати пенсію по втраті годувальника. У Мінсоцпоплітики розповіли, як це зробити.