Якщо НАТО не хоче або неспроможне закрити небо, ми закриємо його самі - Данілов

РНБО вимагає допомогти захистити Україну
Якщо НАТО не хоче або неспроможне закрити небо, ми закриємо його самі - Данілов
Російська військова техніка Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/photos
8 Березня 2022, 14:46
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вимагає від НАТО, яке не спромоглося закрити небо над Україною, надати нашій країні зброю, аби вона сама себе захистила.

На своїй сторінці у Фейсбуці Данілов зауважив, що Захід всією своєю поведінкою, починаючи з 2007 року, демонстрував безкінечну готовність "прогинатися перед російськими вимогами, продавати свої ритуальні "занепокоєння" за газ та нафту, за можливість отримати корупційну синекуру в "Газпромі", за спокійне й сите життя".

І так було до 2022 року, здавалось, так буде і надалі, але після 24-го лютого для росії все одразу пішло не за планом. Захід прокинувся, коли опинився на межі втрати всього того, що складає його сутність: цінності, мораль і принципи. Світ згуртувався навколо України... Ми вдячні всім за кожний патрон, голос на захист нашої держави та кожне слово в нашу підтримку... Але саме зараз, у цей момент, у цей день, цю хвилину, ми потребуємо максимально швидкої та практичної допомоги, від надання якої залежить українська перемога і не програш Заходу, це питання захисту українського неба – передача бойової авіації і засобів ПВО, - зазначив секретар РНБО.

За його словами, від цього залежить, чи буде росія далі вбивати наших громадян.

Якщо НАТО не хоче або неспроможне закрити небо над Україною, ми закриємо його самі, дайте нам зброю, якщо ваша зброя лежить у чохлах, - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба просить західні країни посилити санкції проти Росії через її агресію на території України.

Читайте також

1