З 1 січня зросте тариф на воду: скільки платитимуть українці

НКРЕКП скоригувала тарифи для 45 підприємств, що здійснюють водопостачання та водовідведення
Головне
З 1 січня зросте тариф на воду: скільки платитимуть українці
Вода з крана (Фото: Pexels)
30 Грудня 2021, 18:27
читать на русском

З 1 січня в Україні тариф на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть до 30,38 грн за 1 кубометр.

Про це повідомляє пресслужба "Київводоканалу".

Рішення про підвищення тарифів було ухвалено Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Встановлення НКРЕКП нових тарифів зумовить зростання тарифів на 5,00 грн (з ПДВ), що складе в цілому 30,38 грн за 1 кубометр, з них:

  • централізоване водопостачання - 16,164 грн/кубометр з ПДВ;
  • централізоване водовідведення-14,22 грн/ кубометр з ПДВ.

Довідка: Тарифи для всіх водоканалів, а також для інших підприємств, що займаються водопостачанням і водовідведенням, встановлює Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Окремо встановлюються тарифи на водопостачання, і окремо — на водовідведення, причому вони різні для різних водоканалів.

Крім того, є дві групи тарифів: на власне централізоване постачання холодною водою та водовідведення (для мешканців приватного сектору та колективних споживачів, які не є суб'єктами господарювання у сфері водопостачання), та на централізоване постачання холодною водою та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем, для багатоповерхових будинків (суб'єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг).

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на розподіл газу з 1 січня 2022 року.

Читайте також