Серб намагався вивезти з України стародавні артефакти

Зокрема підвіски, персні, інструменти та зброю
Серб намагався вивезти з України стародавні артефакти
Артефакти (фото: carina.rs)
30 Грудня 2020, 10:44
читать на русском
З України чоловік намагався вивести в Сербію 2113 артефактів часів бронзового віку і Середньовіччя.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Міністерство фінансів Сербії.

У ніч на 29 грудня митники виявили 2 113 одиниць антикваріату різних періодів: бронзового віку, візантійського періоду, Середньовіччя, предмети давніх слов'ян та кельтів, - йдеться у повідомленні.

У вантажівці також виявили браслети, брошки, шпильки, наконечники для списів, стріли, сокири, булави, ложки, ключі, ґудзики та монети. Також знайшли підвіски, персні, інструменти та зброю.

Читайте також

Колекцію знайшли у вантажівці з румунськими номерами, якою керував 46-річний громадянин Сербії. У Міністерстві фінансів зазначають, що визначити її вартість без експертної оцінки неможливо.

За словами водія, він погодився перевезти колекцію з України до Сербії за невелику плату. З ним мали зв'язатися після прибуття на територію Сербії.

Нагадаємо, що у Єрусалимі дев'ятирічний хлопчик Біньямін Мілт випадково знайшов древній артефакт - золоту намистину, створену 3000 років тому.

Намистину знайшли на Храмовій горі в східній частині Єрусалиму. У прикраси чотири шари, кожен з яких складається з крихітних золотих кульок, прикріплених одна до одної у формі квітки. Бусина збереглася в хорошому стані. Спочатку археолог, якому показали артефакт, навіть подумав, що це сучасний предмет.

1