Загинули шестеро пілотів Мі-8: що відомо про авіакатастрофу на Донеччині на цей час

Трагедія сталася у Краматорському районі, але внаслідок чого не відомо
Головне
Загинули шестеро пілотів Мі-8: що відомо про авіакатастрофу на Донеччині на цей час
31 Серпня 2023, 13:27

У Донецькій області під час бойового завдання розбилися два українські гелікоптери Мі-8. Попередньо відомо про 6 загиблих, але ця інформація потребує уточнення.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, трагедія сталася у Краматорському районі, але внаслідок чого не відомо. Втім, є інформація, що в цей час російський винищувач Су-35 злетів, а українські гелікоптери заходили на посадку. Це здійснюється для того, аби убезпечитися від імовірного ураження.

"Так, дійсно, сталася авіакатастрофа за участі двох гелікоптерів Мі-8. Вони перебували на бойовому завданні. Під час того, як вони виконували завдання в повітрі був ворожий винищувач Су-35", - розповів Євлаш.

При цьому він наголосив - дані щодо кількості загиблих ще потребують уточнення.

"Але попередньо вже повідомляв начальник пресслужби 18-ї окремої бригади армійської авіації, що їх було шестеро", - сказав Євлаш.

Він додав, що наразі слідчі встановлюють деталі й обставини того, що саме стало причиною авіакатастрофи.

"Зараз працює комісія. Що стало причиною цієї катастрофи буде відомо згодом", - додає Євлаш.

Нагадаємо, 25 серпня у Житомирській області зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок аварії загинули троє українських пілотів. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що терміни розслідування авіакатастрофи у Житомирській області поки невідомі. Воно може тривати до пів року.

Читайте також