Замість нардепа від "Слуги народу" проголосувала жінка

Вона проголосувала за шість законопроєктів
Замість нардепа від "Слуги народу" проголосувала жінка
21 Листопада 2020, 03:09
читать на русском

Замість народного депутата від "Слуги Народу" з Херсонської області  Володимира Іванова на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування шість разів проголосувала інша людина.

Про це йдеться у матеріалі "ЧЕСНО".

Два з цих шести голосувань стосувалися президентського законопроєкту про всеукраїнський референдум. Голова комітету Андрій Клочко підміни нібито не помітив.

Засідання Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада відбувалося в режимі відеоконференції на платформі Zoom.

Перед його початком голова комітету Андрій Клочко ("Слуга народу") провів перекликання та нарахував присутніми 22 із 27 членів комітету. Під час перекликання Володимир Іванов на своє прізвище не відгукнувся, його обліковий запис у загальній сітці вікон також не з'явився. Згодом нардеп з'явився на декілька хвилин, решту часу на відео було видно порожню кімнату.

Читайте також

Під час голосування за проєкт закону про народовладдя через всеукраїнський референдум №3612 на фоні порожньої кімнати слово "за" замість депутата промовив жіночий голос. Проте голова комітету різниці не помітив та продовжив процедуру голосування.

Після цього було ще п'ять голосувань, зокрема щодо рекомендації парламенту ухвалити в цілому законопроєкт про референдум. В усіх цих голосуваннях замість Іванова взяла участь невідома особа, котра жодного разу не з'явилася в кадрі:

  • Щодо законопроєкту про референдум
  • Щодо схвалення рекомендацій комітетських слухань
  • Щодо схвалення рекомендацій круглого столу
  • Щодо клопотання комітету про нагородження нагородами та відзнаками ВРУ та Кабінету міністрів з нагоди Дня місцевого самоврядування
  • Щодо розкладу засідань комітету на листопад-грудень 2020 року.

Нагадаємо, що у неділю, 22 листопада, повторне голосування відбудеться на виборах голів 11 міст та депутатів 47 місцевих рад.