Заморозки, але без опадів: прогноз погоди на 4 травня

Температура повітря протягом дня коливатиметься у комфортних межах, +14...+19 градусів
Заморозки, але без опадів: прогноз погоди на 4 травня
Погода, млини, річка Фото: Gever з Pexels
4 Травня 2024, 08:40
читать на русском

Погода в суботу, 4 травня, в Україні визначатиметься антициклоном Sven. Також сьогодні можливі й заморозки.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"Субота в Україні організує повсюди суху сонячну погоду. Хоча точніше, це антициклон Sven (карта, - ред) забезпечить і сонце, і ясне небо", - розповіла вона, зазначивши, що 4 травня опадів не передбачається.

Крім того, за даними синоптика, вітер буде північно-східний та східний, помірний, а у південній частині України можливі штормові пориви до 15-20 м/с.

"4 травня на сході та північному сході, ймовірно, місцями і в центрі, окрім Вінницької області можливі заморозки", - зазначила Діденко.

Температура повітря протягом дня коливатиметься у комфортних межах, +14...+19 градусів, у західних областях буде найтепліше завтра, +18...+22 градуси, на Закарпатті до +25 градусів.

"У Києві 4 травня сухо сонячно, свіженько, +14....+16 градусів", - додала Діденко.

Нагадаємо, літній період 2024 року в Україні може не бути рекордно спекотним. Але температури будуть значно вищими за норму. З одного боку, передбачається настання нейтральної фази між "Ель-Ніньо" та "Ла-Ніньо", а з іншого - планету впливатиме дуже активна сонячна радіація.

За прогнозом гідрометцентру у травні в Україні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.