Заступник голови ФПУ намагався дати колегії суддів 150 тисяч доларів хабаря, аби його випустили з-під домашнього арешту

Посадовець, який є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні, наразі утримується під вартою на підставі ухвали суду у слідчому ізоляторі
Заступник голови ФПУ намагався дати колегії суддів 150 тисяч доларів хабаря, аби його випустили з-під домашнього арешту
6 Січня 2024, 07:33
читать на русском

Працівники ДБР викрили та повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України та його спільнику, які намагалися дати колегії суддів хабар у сумі $150 000 за зміну запобіжного заходу.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Посадовець, який є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні, наразі утримується під вартою на підставі ухвали суду у слідчому ізоляторі. Він вирішив передати через спільника $150 000 колегії суддів Київського апеляційного суду за скасування ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва про продовження строку тримання під вартою та зміну запобіжного заходу на нічний домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Фігурант дав вказівку своєму знайомому передати через виконавця цю суму суддям. Працівники ДБР зупинили автомобіль спільника, в якому перевозились кошти. Під час обшуку авто правоохоронці виявили та вилучили всю суму неправомірної вигоди - $150 000.

Також було вилучено мобільний телефон, в якому містилось листування у месенджері з обговоренням деталей передачі грошей.

Заступнику голови Федерації профспілок України та його спільнику повідомлено про підозру у підготовці до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу спільнику.

Нагадаємо, що у грудні минулого року працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України.

Спільно зі співробітниками СБУ задокументовано, що він у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення про незаконну передачу приватному підприємству будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової оцінково-будівельної експертизи, загальна вартість приміщення становила 138 млн 308 тис. грн. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю.