Заступника мера Южного Дмитра Любивого затримали на хабарі

Чиновника затримали при отриманні "відкату" за перемогу в тендері
Важливо
Заступника мера Южного Дмитра Любивого затримали на хабарі
Дмитро Любивий
4 Січня 2024, 19:47
читать на русском

Служба безпеки викрила на "відкатах" заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста.

Сума неправомірної вигоди становила 10% від загальної вартості підряду.

У разі відмови платити "відкат", посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради.

Правоохоронці затримали чиновника під час передачі йому всієї суми хабаря.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, звинувачення в хабарі — вже не перше в кар’єрі голови партії "Довіряй ділам" міста Южного, колишнього регіонала Дмитра Любивого.

В 2014 році чиновника вже затримували за підозрою в отриманні 20 тисяч доларів за продовження оренди на землю для місцевого підприємця. Проте, після декількох місяців перебування в СІЗО, Любивого звільнили. І він зміг повернутися на свою посаду секретаря Южненської міськради.

1