Затримали двох СБівців, які напали на прикордонників

Третій нападник проходить у справі як свідок
Головне
Затримали двох СБівців, які напали на прикордонників
Затримання, працівники ДБР Фото: ДБР
19 Липня 2021, 15:36
читать на русском

Затримали двох співробітників Служби безпеки України, які напали на прикордонників та забрали їхню зброю у Сумській області.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Під час слідства встановлено, що у ніч з 17 на 18 липня прикордонний наряд у складі молодшого сержанта та солдата строкової служби здійснювали чергування на автомобілі неподалік села Рясне Сумського району.

До них о 1:30 ночі під’їхав інший автомобіль з трьома особами, з якого вийшли двоє людей та підійшли до прикордонників. Невідомі спровокували конфлікт, зав’язалася бійка, в результаті якої невідомі завдали прикордонникам декілька ударів кулаками, заволоділи двома автоматами АКС-74, 4 магазинами по 30 набоїв та поїхали у невідомому напрямку.

Нападниками виявились співробітники СБУ. Спільно з представниками Служби працівниками ДБР затримано двох співробітників СБУ, третій – проходить як свідок, - йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначають, що у кукурудзяному полі знайшли два автомати прикордонників, а магазини з набоями знайдено поблизу відділення інспекторів прикордонної служби "Славгород" відділу прикордонної служби "Краснопілля" Сумського прикордонного загону.

Найближчим часом працівникам СБУ буде повідомлено про підозру у заволодінні вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем організованою групою, поєднаному з насильством, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 262, ч. 2 ст. 345 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у ніч на 18 липня в Сумській області на державному кордоні з Росією зловмисники напали на співробітників Державної прикордонної служби України та заволоділи табельною зброєю прикордонників. Згодом в СБУ повідомили, що напад здійснили їхні співробітники.

1