Збільшилася кількість дітей, що постраждали через російську агресію

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Важливо
Збільшилася кількість дітей, що постраждали через російську агресію
Українські діти у знищеному росіянами місті, війна / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
20 Вересня 2022, 21:44
читать на русском

Від початку війни в Україні російські військові вбили 391 дитину та поранили ще понад 760.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Більше ніж 1151 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 391 дитина загинула та понад 760 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 397, Харківській - 219, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 47, Дніпропетровській - 26.

Вчора, 19 вересня, 17-річна дівчина загинула внаслідок обстрілу Пологівського району Запорізької області. Того ж дня 12-річна дівчинка отримала поранення через ворожий обстріл у Донецькій області.

Нагадаємо, 16 вересня, російські орки завдали ракетних ударів по Слобідському та Київському районах Харкова, в результаті чого легкі осколкові поранення отримали двоє дорослих та діти - 5 і 17 років.

1