Збирав секретні відомості в оборонній сфері: СБУ затримала російського агента

Підозрюваний намагався завербувати керівника наукової установи
Збирав секретні відомості в оборонній сфері: СБУ затримала російського агента
Чоловік, якого завербувала ФСБ РФ (фото: ssu.gov.ua)
9 Лютого 2021, 12:13
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості, що становлять державну таємницю в оборонній сфері.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці встановили, що працівника одного зі стратегічних підприємств Миколаєва завербувала ФСБ. Чоловік отримав завдання зібрати інформацію щодо сучасної військової техніки для Збройних сил України.

Зазначається, що підозрюваний намагався завербувати й одного з керівників наукової установи, щоб отримати доступ до технічної документації новітніх розробок. Зокрема, йдеться про закриті програми з використання безпілотних літальних апаратів.

Читайте також

Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби "на гарячому" під час контрольованої передачі "секретних даних", - йдеться у повідомленні.

Викритому агенту ФСБ повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у лютому 2021 року контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.