Зеленський їде у Мюнхен на безпекову конференцію: деталі

У президента запланована зустріч з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс
Головне
Зеленський їде у Мюнхен на безпекову конференцію: деталі
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
19 Лютого 2022, 09:06
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський сьогодні відбуде до Німеччини, де у нього запланований виступ на Мюнхенській безпековій конференції.

Як зазначено у порядку денному конференції, виступ президента призначений на 16:30-17:00 (за київським часом).

Очікується, що після заяви Зеленського заплановано провести відкриту дискусію слухачів із президентом. Модератором діалогу визначили журналіста бюро CNN у Лондоні Кристіана Аманпура.

Також під час перебування у Німеччині Зеленський проведе зустріч з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс.

В Офісі президента повідомили, що Зеленський на конференції проведе зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, з "представниками міжнародних фінансових інституцій та іншими партнерами й друзями України".

Володимир Зеленський очікує конкретних домовленостей щодо надання нашій державі додаткової військової та фінансової підтримки для посилення стійкості України. Візит розплановано динамічно, повернення до Києва – сьогодні ж, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 18-20 лютого у Мюнхені відбудеться конференція з безпеки (MSC), яка проходитиме в офлайн-форматі. До її участі запрошені федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, віцепрезидентка США Камала Гарріс, а також ще приблизно 35 глав держав та урядів.

У конференції також передбачається участь держсекретаря Ентоні Блінкена, а також 30 членів Конгресу США.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Росії Володимир Путін відмовився від приїзду до Мюнхена на безпекову конференцію, однак організатори вважають, що він може взяти участь у заході онлайн.

Мюнхенська конференція з безпеки 2022 року пройде 18-20 лютого в готелі Bayerischer Hof у баварській столиці за дотримання суворих протиепідемічних заходів. Замість звичайної кількості учасників, що перевищує 2 тисячі, зараз дозволено не більше 600. При цьому організатори вирішили ще сильніше обмежити чисельність учасників, щоб мінімізувати будь-які ризики. Учасники заходу мають бути вакциновані від коронавірусу та щодня здаватимуть ПЛР-тест.

Нагадаємо, віцепрезидентка США Камала Гарріс на цьому тижні планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським на Мюнхенській конференції з безпеки (18-20 лютого).

Читайте також

1