Зеленський може заборонити 1хBet в Україні: петиція зібрала 25 000 голосів

Автор ініціативи пропонує заборонити працювати в Україні російському букмекеру
Зеленський може заборонити 1хBet в Україні: петиція зібрала 25 000 голосів
Лого 1xBet
18 Липня 2022, 12:02
читать на русском

Президент Володимир Зеленський може заборонити працювати в Україні російському букмекеру 1xBet.

Відповідна петиція №22/147724-еп, яка була зареєстрована на сайті 8 липня, набрала понад 25 тисяч голосів.

Автор ініціативи Василь Лебедєв зазначає, що в Україні у розпал війни чиновники "дозволяють російській компанії 1xBet працювати в Україні та заробляти гроші на громадянах України державі-спонсору тероризму".

Він стверджує, що 30 березня 2022 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала дві ліцензії - на букмекерську діяльність та роботу онлайн-казино - ТОВ "Твоя беттінгова компанія". Формально компанія, яка отримала вказані ліцензії, зареєстрована в Україні. Однак, в документах, поданих цією компанією на отримання ліцензій, була подана заявка на роботу в Україні під брендом відомого російського оператора азартних ігор 1xBet.

Окрім того, торговельні марки 1xBet, на які була видана ліцензія, зареєстровані в 2015 році на кіпрську компанію Navasard Limited, зареєстровану в місті Нікосія, яка, за даними Forbes, належить громадянам РФ Роману Семіохіну, Сергію Каршкову та Дмитру Казоріну, - зазначає автор петиції.

Довідково: 1xBet — російська букмекерська компанія. З 2022 року в Україні діє філія ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка має право використовувати бренд 1Хбет в Україні.

Раніше глава КРАІЛ Іван Рудий заявляв, що якщо правоохоронні органи встановлять, що оператор азартних ігор 1xBet – це російська компанія, то видані йому ліцензії в Україні будуть анульовані.

11 липня голова Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник заявив, що БЕБ вже перевіряють достовірність даних у документах, на підставі яких були видані ліцензії російському оператору грального бізнесу.

Нагадаємо, букмекерська компанія PariMatch знайшла спосіб продовжити працювати в рф. У PariMatch вирішили "просто змінити вивіску" та перейменуватися на Paribet.

1