Зеленський підписав указ про виплати премій та стипендій учням

Кабінет Міністрів має за два місяці розробити та затвердити порядки призначення виплат
28 Січня, 14:28

Президент України Володимир Зеленський погодив виплати стипендій для найкращих учасників ЗНО, премій переможцям учнівських олімпіад і грантів на навчання за кордоном. Ініціативу представило Міністерство освіти й науки.

Про це повідомила пресслужба президента.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав Указ № 27/2021 "Про стипендії, премії та гранти президента України у сфері освіти".

Згідно з документом, учням, які склали зовнішнє незалежне оцінювання на найвищі бали, виплачуватимуть президентську стипендію. Також передбачені премії для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів та гранти на навчання за кордоном.

Це наші найкращі учні. І ми будемо мотивувати їх старатися й надалі. Такі талановиті й цілеспрямовані діти побудують сильну та успішну Україну, – сказав президент.

Читайте також

Відповідно до указу, Кабінет Міністрів України має за два місяці розробити та затвердити порядки призначення та виплати цих стипендій, премій і грантів президента. Уряд також має передбачати у державному бюджеті України видатки на відповідні виплати.

Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет зазначив, що у такий спосіб МОН прагне підтримувати талановиту молодь, популяризувати її досягнення, що сприяють підвищенню рівня авторитету нашої держави.

Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) подякував прем'єр-міністру Денису Шмигаля, колегам-урядовцям та президенту за підтримку ініціативи Міносвіти.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав законопроєкт "Про призначення стипендій президента для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва".