Зеленський підписав указ про виплати премій та стипендій учням

Кабінет Міністрів має за два місяці розробити та затвердити порядки призначення виплат
Зеленський підписав указ про виплати премій та стипендій учням
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
28 Січня 2021, 14:28
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський погодив виплати стипендій для найкращих учасників ЗНО, премій переможцям учнівських олімпіад і грантів на навчання за кордоном. Ініціативу представило Міністерство освіти й науки.

Про це повідомила пресслужба президента.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав Указ № 27/2021 "Про стипендії, премії та гранти президента України у сфері освіти".

Згідно з документом, учням, які склали зовнішнє незалежне оцінювання на найвищі бали, виплачуватимуть президентську стипендію. Також передбачені премії для переможців всеукраїнських та міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів та гранти на навчання за кордоном.

Це наші найкращі учні. І ми будемо мотивувати їх старатися й надалі. Такі талановиті й цілеспрямовані діти побудують сильну та успішну Україну, – сказав президент.

Читайте також

Відповідно до указу, Кабінет Міністрів України має за два місяці розробити та затвердити порядки призначення та виплати цих стипендій, премій і грантів президента. Уряд також має передбачати у державному бюджеті України видатки на відповідні виплати.

Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет зазначив, що у такий спосіб МОН прагне підтримувати талановиту молодь, популяризувати її досягнення, що сприяють підвищенню рівня авторитету нашої держави.

Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) подякував прем'єр-міністру Денису Шмигаля, колегам-урядовцям та президенту за підтримку ініціативи Міносвіти.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав законопроєкт "Про призначення стипендій президента для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва".

1