Зеленський про можливе звільнення Баканова: все залежить від результатів інспекції

Головне
Наразі президент не бачить підстав для звільнення Баканова
Головне
27 Червня, 18:12

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не ухвалював рішення про зміну керівництва Служби безпеки.

Про це він сказав під час брифінгу із президенткою Молдови Маєю Санду в Києві.

За його словами, зміна керівництва СБУ та будь-якого іншого правоохоронного органу в державі залежить від результатів їх інспекції.

Що стосується керівника Служби безпеки України: по-перше, якби я захотів його звільнити, я вже його звільнив би, а по-друге, у нас відбувається інспекція всіх правоохоронних органів зараз. Саме через те, що 24 лютого відбулося повномасштабне вторгнення рф на нашу землю, - заявив Зеленський.

За його словами (досьє Зеленського), деякі представники тих чи інших правоохоронних органів "кудись поділися, замість того, щоб бути на місці та захищати свою державу і народ".

З різних причин. Усі ці причини – я їжджу областями і сам слухаю доповіді особисто. І тому зміна керівництва будь-якого правоохоронного органу, наголошую, будь-кого, залежить тільки від цього. Чим я й займаюся, - сказав він.

Нагадаємо, днями видання Politico повідомило про заплановану відставку Баканова про нібито непрофесіоналізм та скандали навколо його співробітників, які покинули свої посади з початком війни.