В Офісі президента спростували відставку Баканова - ЗМІ

Причиною звільнення став би нібито непрофесіоналізм голови СБУ
Важливо
В Офісі президента спростували відставку Баканова - ЗМІ
Іван Баканов (фото: УНІАН)
24 Червня 2022, 20:45
читать на русском

Голову Служби безпеки України Івана Баканова, який обіймає "гостру посаду", не будуть звільняти.

Про це повідомила "Страна.ua" з посиланням на власні джерела в Офісі президента.

Так, джерело спростувало інформацію видання Politico про заплановану відставку Баканова про нібито непрофесіоналізм та скандали навколо його співробітників, які покинули свої посади з початком війни.

З початку року це на моїй пам'яті четверте звільнення. Баканов займає, я це називаю, "гостру посаду", кількість охочих його відставки більша, ніж кількість журналістів, які готові про це написати. Іван Геннадійович при посаді і поки що нікуди йти не збирається, - сказало джерело в ОП.

Нагадаємо, що Politico опублікувало статтю, у якій йдеться про те, що президент України Володимир Зеленський хоче звільнити Баканова із посади голови СБУ.

Видання покладає на Баканова та його людей провину за провали перших днів війни (наприклад, здачу Херсона), а також за втечу низки високопосадовців спецслужби за кордон.

Автором статті виступив Крістофер Міллер, який посилається на чотирьох чиновників з оточення Зеленського і одного західного дипломата, який раніше займався реформою СБУ в Україні.

За їхніми даними, Зеленський та Баканов - у минулому близькі друзі - зараз практично не розмовляють, окрім роботи. При цьому в Офісі президента не хочуть робити різких кроків, розуміючи, як виглядатиме такого роду кадрове рішення під час війни.

Як пише Politico, основна претензія до Баканова – його управлінські навички під час війни. На Банковій підшукують "антикризового менеджера" для наведення ладу у спецслужбі, пише Politico. Співрозмовники видання вважають, що тінь на Баканова втеча ряду високопосадовців СБУ з країни.

Декілька регіональних керівників СБУ поводилися дуже дивно. Деякі втекли. Один хлопець, наприклад, у Чернігові, спалив усю будівлю СБУ без жодної причини: він сказав, що в нього немає часу вивозити всі документи, - пише автор статті.

Читайте також