Баканов надав документи, що "іспанська" фірма його звільнила — НАЗК

Просто не було зареєстровано в іспанському реєстрі
Баканов надав документи, що "іспанська" фірма його звільнила — НАЗК
1 Жовтня 2020, 17:41
читать на русском

Голова Служби безпеки Іван Баканов надав Нацагентству з питань запобігання корупції документи про те, що залишив посаду директора в іспанській фірмі, але ці зміни не були внесені в реєстр в Іспанії.

Про це повідомив очільник НАЗК Олександр Новіков в інтерв'ю "Українській правді".

Нагадаємо, що травні 2020 року журналісти встановили, що голова СБУ Іван Баканов є одним із керівників іспанської фірми Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada, що заборонено українським законодавством. Втім у НАЗК запевняють, що Баканов ще раніше надав документи про те, що залишив посаду директора, але цього не внесли в іспанські реєстри.

Читайте також

За словами очільника НАЗК, Іван Баканов був засновником кіпрської фірми, яка призначила його директором в іспанській.

Він нам надав рішення, що ця фірма, яка його туди призначала, звільнила його, ще до того, як він був призначений на посаду. Тобто воно просто не було зареєстровано в реєстрі іспанському, - повідомив Новіков.

У НАЗК запевнили, що вони направили запит на Кіпр, на Іспанію. Новікову здається, що з Кіпру вже отримали відповідь, з Іспанії ще ні. Очільник НАЗК припускає, що це пов'язано з коронавірусом.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у деклараціях посадовців на суму 358 млн гривень.

1