Зеленський виступив за посилення сил НАТО в Чорному морі

Президент запропонував країнам приєднуватись до ініціативи
Важливо
Зеленський виступив за посилення сил НАТО в Чорному морі
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
27 Серпня 2021, 15:37
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Молдови закликав країни об'єднуватись та виступив за посилення присутності сил НАТО в Чорному морі.

Про це Зеленський повідомив під час брифінг у п'ятницю, 27 серпня.

При цьому президент України запропонував Румунії та Молдові, яка має вихід до Чорного моря, долучитись до ініціативи щодо посилення взаємодії по лінії військово-морських сил причорноморських держав.

Україна послідовно виступає за посилення присутності в регіоні Чорного моря сил і засобів членів НАТО, розширення програм, спільних навчань та тренувань... Давайте об'єднувати наші зусилля, як дружні сусіди, що мають спільне минуле, як партнери, що однаково бачать майбутнє, - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, у президента України Володимира Зеленського запланований візит до Молдови, де відбудеться святкування Дня незалежності Республіки. Під час польоту літака із президентом на борту до Кишинева виникла позаштатна ситуація  - столиця Молдови не приймала рейси через сильний туман. Тому літак Зеленського довелося розвернути та посадити в Одесі.

Читайте також