Жовта зона у Києві: як працюватимуть транспорт та ТРЦ

З 7 грудня у столиці встановлені додаткові обмеження
Головне
Жовта зона у Києві: як працюватимуть транспорт та ТРЦ
Київ (Фото: pixabay)
7 Грудня 2021, 14:04
читать на русском

Київ від 7 грудня вийшов з червоної карантинної зони та починає жити за правилами жовтого рівня карантину.

У КМДА повідомили, які обмежувальні протиепідемічні заходи почнуть діяти у столиці.

Нові правила жовтої зони з 6 грудня

Нові правила жовтої зони з 6 грудня Фото: сайт МОЗ

Тож з 7 грудня додатково в місті Києві заборонено:

  • Пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або "жовтого" чи "зеленого" COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або "зелений" COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Повідомляється, що контроль за дотриманням відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів будуть забезпечувати районні державні адміністрації, представники Держпродспоживслужби, Національної поліції, Управління патрульної поліції, КП "Муніципальна охорона".

Нагадаємо, МОЗ змінило правила роботи шкіл у "жовтій" зоні карантину, а з 6 грудня почали діяти посилення карантинні норми. Зокрема працювати зможуть лише школи, де вакциновано 100% працівників закладу освіти. Раніше це стосувались лише "червоної" зони.

Читайте також

1