Жовтий рівень небезпеки: синоптики про погоду 23 вересня

На поверхні ґрунту очікуються заморозки
Жовтий рівень небезпеки: синоптики про погоду 23 вересня
Заморозки (фото: Pexels)
23 Вересня 2022, 08:31
читать на русском

Синоптики оголосили перший рівень погодної небезпечності в Україні на 23 та 24 вересня.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, у західних, північних, центральних областях на поверхні ґрунту (на високогір'ї Карпат і в повітрі) заморозки 0-3 градуси.

Метеорологи кажуть, що вдень в Україні, крім більшості південних та центральних областей, невеликий, на Донеччині та Луганщині буде помірний дощ. Вітер північно-західний, 3-8 м/с.

Температура повітря вдень 9-14, у південній та південно-східній частинах 13-18 градусів; на високогір'ї Карпат протягом доби 1-3 градуси тепла.

У Київській області хмарно з проясненнями, вдень невеликий дощ. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. Температура по області 9-14 градусів. У Києві 11-13 тепла.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що у п'ятницю розпочинається астрономічна осінь. 23 вересня - День осіннього рівнодення.

Переважатиме волога погода з періодичними дощами. Температура повітря вдень 10-15 градусів, на Запоріжжі, Донеччині, Миколаївщині та в Криму до 19 градусів.

Нагадаємо, синоптики УГМЦ попереджають, що в Україні на 23 та 24 вересня оголошено жовтий рівень погодної небезпечності. Уночі очікуються заморозки на поверхні ґрунту від плюс трьох до нуля градусів.

1