Журналісти показали занедбану могилу першого президента України Леоніда Кравчука (відео)

Політик помер ще у травні 2022-го, а йому досі з невідомих причин не встановили пам'ятник
Журналісти показали занедбану могилу першого президента України Леоніда Кравчука (відео)
Леонід Кравчук (фото: УНІАН)
17 Листопада 2023, 10:16
читать на русском

На Алеї слави Байкового кладовища в Києві, де ховають відомих і видатних українців, могила першого президента України Леоніда Кравчука (1991-1994 рр.) перебуває у жахливо занедбаному стані.

Про це повідомляє "Телеграф".

Схоже, що на місці поховання збираються встановити пам'ятник чи меморіал, але облаштування з невідомих причин призупинилось.

Примітно, що поряд із Кравчуком поховані екскерівник МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та ще три працівники МВС, які трагічно загинули у січні 2023-го в авіакатастрофі у Броварах під Києвом. Їхні поховання — з пам'ятниками, і видно, що за ними доглядають.

Як відомо, Кравчук помер 10 травня 2022 року. Тобто, вже півтора року тому. Перший президент був одружений з Антоніною Кравчук (у дівоцтві — Мішура), яка народилася 2 листопада 1935 р. У пари 21 липня 1959 р. народився син — Олександр. Також у політика залишилися онука Марія та онук Андрій, а також є правнучка Олена.

Зовсім поряд з могилою Кравчука встановили шикарний пам`ятник Юхиму Звягільському

Нагадаємо, на Алеї слави України на Байковому поховані знаменитості різних епох: відомі музиканти, художники, письменники, спортсмени, науковці і політики з чиновниками.

1