Звільнений з посади заступника Костіна Дмитро Вербицький досі працює в Офісі генпрокурора

Призначене наказом Генпрокурора службове розслідування стосовно Вербицького та легальності погодження його статків ще триває
Головне
Звільнений з посади заступника Костіна Дмитро Вербицький досі працює в Офісі генпрокурора
Дмитро Вербицький

Звільнений наказом генпрокурора України Андрія Костіна з посади заступника генерального прокурора Дмитро Вербицький продовжує обіймати посаду прокурора Офісу Генерального прокурора.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит видання "Комерсант український".

"Наразі Вербицький Д.А. має статус прокурора Офісу Генерального прокурора", – зазначили в ОГП.

У відомстві при цьому не уточнили, чи відповідає дійсності інформація про нібито наміри керівництва Офісу Генпрокурора перепризначити Вербицького на іншу адмінпосаду в органах прокуратури.

Там повідомили лише те, що "до Департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу Генерального прокурора заяв Вербицького Д.А. про призначення на будь-яку посаду в органах прокуратури України (станом саме на 03.07.24 р.) не надходило".

Наразі, як додали в ОГП, призначене наказом Генпрокурора службове розслідування стосовно Вербицького та легальності погодження його статків ще триває.

Нагадаємо, у травні журналісти "Схем" з’ясували, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що у 6 разів менше за його ринкову вартість.

У червні журналісти проєкту "Схем" з’ясували, що дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Читайте також

1