Телемарафон "Єдині новини" переформатують: заява Подоляка

Це станеться після призначення нового очільника міністерства культури та інформаційної політики
Важно
Телемарафон "Єдині новини" переформатують: заява Подоляка
18 сентября 2023, 11:13
читати українською

Національний телемарафон "Єдині новини" буде переформатовано після призначення нового очільника міністерства культури та інформаційної політики.

Про це заявив на форумі "Редколегія. Саміт" представник Офісу президента Михайло Подоляк.

"Поки що такої людини немає. Побачимо, буде новий міністр інформаційної політики, він обере культурну складову інформаційної політики, потім буде переформатування якесь і хтось буде відповідати. Буде, умовно, керуючий партнер", — пояснив Подоляк.

Нагадаємо, "Єдині новини" – інформаційний телемарафон, який об'єднав шість найбільших телеканалів країни, був запущений 24 лютого 2022 року з метою інформування населення щодо ситуації в Україні.

Марафон почав функціонувати з третього дня повномасштабного вторгнення. Початково його сприймали як згуртування всіх медіа навколо великого виклику - війни. Однак критики зазначають, що попри добрий намір, це, як-не-як, монополія на інформування.

Крім того, "Єдиним новинам" нерідко закидають надміру оптимістичні прогнози щодо війни, що знижує критичність населення. Якщо вдаватися до того, про що говорять на журфаках, це занулення в інформаційну "теплу ванну", сприяння баченню світу "крізь рожеві окуляри".

Читайте также

1