Україна заблокувала імпорт електроенергії з Білорусі та Росії

Обмеження буде діяти до 1 жовтня 2021 року
Головне
Україна заблокувала імпорт електроенергії з Білорусі та Росії
Електроопора (фото: Pexels)
26 Травня 2021, 12:08
читать на русском

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.

Рішення ухвалене під час засідання 26 травня.

Обмеження буде діяти до 1 жовтня 2021 року.

У зв’язку із набранням чинності з 15 травня 2021 року закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі" №1396-IX від 15.04.2021 року Регулятор отримав повноваження обмежувати доступну пропускну спроможність, що розподіляється на добових та місячних аукціонах на 2021 рік, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства, - зазначили під час засідання.

Передбачається тимчасово обмежити доступну пропускну спроможність, що розподіляється на добових та місячних аукціонах на 2021 рік, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства. Разом з цим передбачається запровадження механізмів контролю за накопиченням вугілля.

Нагадаємо, 15 квітня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі" № 1396-ІХ. 12 травня його підписав президент України (досьє Володимира Зеленського).

1