Буковель на локдауні: приголомшливі ціни та кілометрові затори

У період різдвяних свят соцмережі вибухнули обуренням через цінову політику курорту
Ексклюзив
Буковель на локдауні: приголомшливі ціни та кілометрові затори
Буковель (Фото: УНІАН)

Попри локдаун, який в Україні розпочався 8 січня, на гірськолижному курорті Буковель спостерігається масовий наплив відвідувачів. На курорті працюють сувенірні крамнички, кафе і ресторани. Високий попит на туристичні послуги викликав різке зростання цін.

У період різдвяних свят соцмережі вибухнули обуренням через цінову політику курорту. Однак, судячи з оприлюднених фото, на відвідуваність комплексу це не надто вплинуло. Чимало людей звернули увагу на неймовірні затори дорогою до Буковелю. Варто зазначити, що курортний ажіотаж розпочався ще до введення посилених карантинних обмежень.

Як працював Буковель під час свят

Наш читач Дмитро розповів, що ще 29 грудня, ще перед Новим роком, до Буковелю тягнулись багатокілометрові затори.

Все забито, ціни вражають. Не важливо де ти їстимеш, в хорошому ресторані або на ярмарку, прайс сильно не зміниться, але умови в яких ти будеш їсти як небо і земля... Наприклад можна поїсти в кафе Бугіль і залишити там 1000 грн або поїсти в хорошому ресторані де ціна буде за такий же набір приблизно 1400. У хорошому ресторані за обід сім'ї ми викладали в районі 100 дол. Компот 250 мл - 60 грн, Пляшка води в склі 150 грн, хотдоги на ярмарку 100 грн. Черги починаються відразу після 12 коли прокидається більшість туристів, черги величезні. На отримання лиж і іншого можна годину мерзнути на вулиці, - сказав Дмитро.

Він також зауважив, що 5 днів перебування у Буковелі вартували, як путівка на гірськолижний курорт у Туреччині з перельотом та харчуванням, “а головне з якісним сервісом”.

Ресторани працюють на кількість, а не на якість. Постійні корки та відсутність паркувальних місць, людей повно, номери не готові до туристів, оскільки йде пекельний потік людей. Офіціанти бігають від столу до столу не встигаючи принести вчасно замовлення. Ціни на оренду в новий рік були завищені, від 7500 грн на добу і до 35 000 якщо брати не супер преміумклас, - зауважив читач.

Чи змінились ціни після свят

Наразі мінімальна вартість ночі в хостелі в Буковелі стартує від 400 гривень з людини, а за номер доведеться віддати як мінімум 900 гривень. Середня вартість номера на добу з 13 січня обійдеться від 1400 гривень. Вже за 2400 гривень можна буде переночувати, поснідати та скористатися послугами спа-центру в готелі.

Деякі готелі в Карпатах запускали рекламні кампанії, у яких акцентували на карантині та пропонували знижки на проживання саме в цей період.

Чому до курорту утворились затори

Зважаючи на посилення карантинних обмежень в Україні, які водночас не передбачали заборону роботи гірськолижних курортів, а також обмеження на подорожі до інших країн чимало українців вирушили саме на Буковель.

На вебкамерах, які дають змогу подивитись, що відбувається на курорті в режимі онлайн, навіть у будній день можна побачити чималу кількість відвідувачів.

Журналіст Ярослав Іваночко оприлюднив фото, яка кількість автомобілів стоїть на трасі в напрямку Буковелю 8 січня, у день початку локдауну.

Скільки коштують інші послуги на курорті

Окрім цін на харчування також зросла вартість інших послуг у Буковелі.

У своєму Instagram Яна Костюк написала, що інструктор їй обійшовся у 1940 гривень за 2 години на 2 людей. Скі-пас на цілий день на усі підйомники, зокрема й оглядовий, коштує 1280 гривень з людини.

Вона також розповіла, що попаритися в чанах у Буковелі коштує 1000 гривень за 2 години на людину. Ще у 400 гривень обійдеться трансфер туди та назад.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ЯНА КОСТЮК💎NL КИЕВ (@yana_kostt)

Загалом за три дні сім'я Яни витратила 20 тисяч гривень. В ціну входять квитки на потяг в обидві сторони: за двох людей – 1725 гривень. Трансфер з Івано-Франківська по 150 гривень з людини в одну сторону.

Дивним виглядає те, що попри натовп на Буковелі жодних додаткових заходів не вживається. Для прикладу у Німеччині поліція вигнала людей зі схилів закритого гірськолижного курорту.

1