Куди поїхати відпочивати на Новий рік за кордон: список країн

Новий рік можна відсвяткувати на екзотичному пляжі біля океану
Ексклюзив
Куди поїхати відпочивати на Новий рік за кордон: список країн
Новий рік фото: pexels
21 Грудня 2021, 22:12
читать на русском

Зовсім скоро уже наступить свято, на яке усі так з нетерпінням чекають - Новий рік! Цей день завжди хочеться провести по-особливому, в кругу друзів або сім'ї, із феєрверками, бенгальськими вогнями та шампанським. Не дарма ж кажуть, як Новий рік зустрінеш - так його і проведеш. І щоб його зустріти незабутньо, Парламент UA підібрав низку красивих місць за кордоном, де можна відсвяткувати Новий рік-2022 під час коронавірусу.

Куди поїхати відпочивати на Новий рік на морe

Єгипет

Для тих, хто любить тепло і не хотів би брати участь в підготовці та організації Нового року - Єгипет із "всім включено" ідеально підійде для святкування. Це один з оптимальних варіантів, який є недорогим, але водночас має великий вибір їжі, турів та екскурсій. Поряд з усіма новорічними атрибутами, включаючи ялинку і червону шапку Діда Мороза, Єгипет подарує подорож до пірамід в пустелю, дайвінг, купання в морі й чудову бронзову засмагу прямо посеред зими.

До того ж у багатьох готелях в саму Новорічну ніч готується спеціальна святкова програма з місцевим колоритом, яка зробить святкування веселим та незабутнім.

Погода в Єгипті на початку січня тримається 23 -28 С - стандартне українське літо. А температура у морі становить – 19-22 С.

В середньому відпочинок в Єгипті на 7 днів на Новий рік обійдеться від 18-20 тисяч гривень на двох.

Що стосується в'їзду, то країна відкрита для українців. Проте, для перетину кордону, необхідно із собою мати дійсний міжнародний сертифікат на повну вакцинацію проти COVID-19 із застосуванням схваленої вакцини (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac і Sputnik V, Johnson & Johnson). Друга доза повинна бути введена принаймні за 14 днів до вильоту. Сертифікат на вакцину повинен бути виданий акредитованою лабораторією в країні видачі та пов'язаний з QR -кодом.

Для тих хто немає паспорта вакцинації від коронавірусу, можна пред'явити негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не раніше ніж за 72 години до часу вильоту в Єгипет. Всі діти (незалежно від національності) віком до 6 років звільняються від ПЛР-тесту.

Новий рік в Єгипті фото: poehalisnami

Об’єднані Арабські Емірати

Модні ялинки, шеф-кухарі кращих ресторанів, найкрутіші вечірки та найграндіозніші феєрверки можна зустріти й побачити лише в ОАЕ. Якщо ви справді хочете мати незабутній Новий рік, ця країна підійде найкраще.

На Новий рік центр Дубаю прикрашено приголомшливим світловим шоу блискучих вогнів та водно-музичними виставами танцюючих фонтанів. В саму Новорічну ніч, як тільки проб'є годинник 00:00, в небо запускають 450 феєрверків. Крім цього, українці можуть зустріти головне свято в пустелі, в пісках Руб-ель-Халі в компанії бедуїнів і верблюдів.

В кожному готелі на Новий рік в ОАЕ проводяться святкові вечері, шоу-програми та вечірки, проте за такі враження потрібно буде немало заплатити. В середньому ціна в ОАЕ на 7 днів зі "всім включено" стартує від 45-50 тисяч.

Погода в ОАЕ - від 24 до 27 ° С, а температура води - +24 °C, до того ж в багатьох готелях є відкриті басейни з підігрівом.

Під час відправлення в Дубай необхідно надати підтвердження негативного результату ПЛР, зробленого протягом попередніх 72 годин. Результати тестів англійською мовою необхідно пред’являти у друкованому вигляді з мокрою печаткою. Також можна пред'явити паспорт вакцинації від коронавірусу, проте, для підтвердження в ОАЕ зробленої в Україні вакцинації необхідна попередня (до вильоту) реєстрація на сайті. В країні схвалені такі вакцини:

1. Sinopharm vaccine;
2. Pfizer-BioNTech vaccine;
3. Oxford-Astrazeneca vaccine;
4. Johnson & Johnson vaccine;
5. Moderna vaccine;
6. Sputnik V vaccine.

По прильоту всі пасажири зобов`язані пройти повторне тестування на коронавірус, навіть якщо була надана довідка про відсутність вірусу, зроблена в Україні. Тестування проводиться безкоштовно. Протягом очікування результатів турист повинен перебувати на самоізоляції в готелі або за місцем перебування (адреса вказується в "Декларації про стан здоров`я"). Після отримання негативного результату режим самоізоляції знімається.

Салюти, Новий рік, ОАЕ фото: pexels

Домініканська Республіка

Якщо хочеться провести Новий рік у справжньому тропічному раю з реклами шоколадки Bounty і не здавати тест на Covid-19, то відпочинок у Домініканській Республіці на Новий рік повинен вам сподобатись.
Комфортна для пляжного відпочинку погода, тепла вода, білосніжний пісок, екзотика і комфортабельні готелі зарядять яскравими емоціями. Новий рік в Домінікані відзначають з розмахом – його можна провести на вечірці на пляжі, вирушити в нічні клуби або ресторани. На всіх курортах 31 грудня панує галаслива святкова атмосфера, в небо запускають сотні феєрверків, а пляжі обладнуються урочистими столами з різними ласощами.
Температура повітря в країні тримається на позначці +28-30 °C (вночі може опускатися до 20 °C). Тим часом вода нагрівається до +26-27 °C.
За вогники на пальмах посеред океану прийдеться заплатити від 47-50 тисяч гривень за двох.

ПЛР-тест і вакцинація для в'їзду в Домінікану не потрібні. Країна вимагає від туристів лише заповнити онлайн анкету не пізніше ніж за 72 годин до вильоту.

Домінікана фото: Парламент. UA

Танзанія

Ну і ще одна тропічна країна, яка викличе незабутні враження на Новий рік - Танзанія, Занзібар. Білі пляжі, екзотика Африки й Індійський океан - усе це можна відчути у період грудня й січня.

Тури в Занзібар на Новий рік знамениті не тільки своєю екзотичною новорічною ніччю в оточенні білосніжного пляжу і блакитного моря, але і багатою культурною програмою: тут знаходиться 7 об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО.
Найпопулярніші місця для незабутньої новорічної вечірки на Занзібарі — Кендва і Нунгві. Тут люди збираються на пляжі й танцюють всю ніч босоніж в оточенні шуму океану.

Клімат в Занзібарі - жаркий. Температура не опускається нижче +28 градусів. Температура води в океані сягає тієї самої позначки.

Святкування Нового року в Занзібарі в середньому коштуватиме від 60 тисяч гривень на двох із "all inclusive" на 10 днів.

Танзанія відкрита для громадян України. Всі туристичні готелі, ресторани й бари на Занзібарі відчинені. Новоприбулі туристи не будуть піддаватися 14-денному карантинному періоду, але вони повинні здати ПЛР-тест за 72 години до вильоту та заповнити медичну форму.

Океан, відпочинок у Танзанії фото: pexels

Де провести Новий рік в Європі

Франція 

Що може бути кращого, аніж святкувати Новий рік з видом на Ейфелеву вежу і Єлисейські поля або поринути в справжню казку в Діснейленді?

Єлисейські поля, знаменитий бульвар з видом на Ейфелеву вежу - дійсно одне з улюблених місць зустрічі Нового року, в тому числі й самими парижанами. Уже з дев'ятої вечора туристи й місцеві жителі починають збиратись на цій вулиці, щоб помилуватися оригінальною ілюмінацією. Рівно опівночі центром світового шоу стає Ейфелева вежа, а після зустрічі Нового року є можливість знайти собі до душі місце, де продовжити свято.

Місцем зустрічі Нового року в Парижі часто служить і Тріумфальна арка, де теж проводять феєрверк шоу та святковий новорічний парад. Серед окрас новорічних свят в столиці Франції – це ілюмінація. Святкові вогні прикрашають кілька кварталів і історичних визначних пам'яток міста.

Для любителів шоу Новий рік можна провести в одному з легендарних кабаре, де буде музика, танці, сюрпризи для кожного присутнього, а також вечеря з ікрою, омарами й шампанським. Проте, таке задоволення вартує 400-500 євро (12-15 тисяч грн).

А якщо хочеться відчути чудо, то варто завітати в Діснейленд, де можна покататись на атракціонах, подивитись на розважальні програми й попити гарячого какао. Вхід в Disneyland Park, студію Уолт Дісней та Twilight Zone Tower коштує від 25 євро (750 грн).

Що стосується цін у Франції, то ціна квитка на літак стартує від 200 євро в одну сторону (6000 грн), а вартість за один день проживання в готелі від 50-60 євро (1500 євро).

Для того, щоб відвідати Францію, необхідно мати із собою повний курс вакцинації від коронавірусу одним з таких препаратів:

  1. Pfizer/Comirnaty;
  2. Moderna;
  3. AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen;
  4. Jansen/Johnson & Johnson.

Потрібно також заповнити заяву про відсутність симптомів і контактів з особами, які захворіли. Невакциновані можуть в'їжджати в країну тільки в разі "термінової необхідності" і мати при собі результат ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до в'їзду або тест на антиген, зроблений за 48 годин.

Діснейлед, Франція Фото: pexels

Нідерланди

Гучно та весело Новий рік можна відсвяткувати в Амстердамі, Гаазі, Делфті. Після того, як годинник проб’є північ, і будуть виголошені перші тости, нідерландці поспішають на вулицю запускати феєрверки. В цей час на вулиці виходять люди, і бажають родичам та сусідам щасливого Нового року, милуючись на небі яскравими фарбами.

Найбільше скупчення народу, зазвичай, на Музейній площі та перед королівським палацом (на площі Дам). Там молодь п'є шампанське, їсть пончики, танцює і співає аж до ранку.

Якщо на Новий рік всі канали Амстердаму замерзають, то можна побачити, як на них катаються люди посеред середньовічних освітлених ліхтарями вуличках.

Також у місцевих жителів є традиція – 1 січня вони просто зобов’язані скупатися в Північному морі, і хоча воно жахливо холодне, щорічно на такий подвиг погоджується понад 25000 голландців.

Ціна на рейс в Амстердам вартує від 150 євро (4500 грн) в одну сторону. Квартира чи готель коштує від 60-70 євро за ніч (1800 грн).

В'їзд до країни можливий лише з сертифікатом про повну вакцинацію. Вакцини, які визнають Нідерланди: Astra Zeneca (Vaxzevria); Astra Zeneca-SK Bio (Vaxzevria); Pfizer/BioNTech COVID-19 Vaccine (Comirnaty); Johnson & Johnson ((COVID-19 Vaccine) Janssen); Moderna (Spikevax); Serum Institute of India (Covishield); Sinovac (Coronavac). Із собою також потрібно мати заповнену декларацію про стан здоров'я.

Українці, які планують поїздку до Нідерландів незалежно від типу транспорту і не мають підтвердження про вакцинацію або довідки про перенесену коронавірусну хворобу, повинні зробити ПЛР-тест максимум за 48 годин до вильоту або тест на антиген — за 24 години. Тести не потрібні дітям до 12 років.

Швейцарія

Якщо ви хочете провести Новий Рік в горах, то саме Швейцарські курорти повинні стати вашим фаворитом.  Акуратні замети, що лежать уздовж дворів і вулиць, безвітряна погода, підйомники недалеко від готелю, глінтвейн біля каміна - гарантуватимуть чудову атмосферу.

Шведи полюбляють святкувати Новий рік у компанії друзів, тому влаштовують гучні та веселі вечірки, де немає пишної вечері, а лише традиційний "шведський стіл". У жодному будинку вночі не гасять світло, щоб вулиці усього міста були яскраво освітлені й свято розливалося довкола. А ще на щастя шведи б'ють посуд об двері своїх сусідів.

Швейцарія славиться ідеальною комбінацією французької, італійської та німецької кухонь, так що новорічна вечеря справить враження на найвимогливіших гурманів. А швейцарські вина — дуже полюбляють місцеві жителі, і вони практично не експортуються.

Вартість новорічних турів до Швейцарії починається з позначки 1500 євро (45 тисяч грн) з одного туриста. Національною валютою тут є франк, хоча більшість послуг можна розплачуватися євро. Взагалі ціни на послуги тут високі навіть для європейського рівня.

Якщо самому добиратись у Швейцарію, то ціна на літак в одну сторону - від 200 євро (6000 грн), від 90 євро (2700 грн) коштує ніч в готелі 2-3-зірковому. Абонемент для катання на гірських лижах чи сноуборді на тиждень коштує від 23 тисяч (800 франків).

Для в'їзду в країну необхідно надати сертифікат повної вакцинації від COVID в "Дії". Дітям до 18 років, які подорожують з повністю вакцинованими дорослими, також може бути дозволений в'їзд до Швейцарії.

Вакцини, схвалені Швейцарією:

  1. AstraZeneca (Vaxzevria, SKBio і Covishield);
  2. Pfizer / BioNtech (Comirnaty);
  3. Johnson & Johnson (Janssen);
  4. Sinovac (CoronaVac);
  5. Moderna (Spikevax);
  6. Sinopharm (BIBP).

Невакциновані повинні мати негативний результат ПЛР-тесту (максимум за 72 години до в'їзду), або негативний результат швидкого тесту на антиген (максимум за 48 годин до в'їзду).

Новий рік, Швейцарія фото: peakretreats.co.uk

Фінляндія

Новий рік в Лапландії - це казка серед зимового лісу, затишного будинку, прикрашених вулиць, де по-справжньому панує атмосфера свята. Там на вас чекатиме зустріч з Сантою в його резиденції й північне сяйво, яке вважається одним з кращих місць на планеті.

Новий рік у Фінляндії починають відзначати задовго до півночі. Більшість фінів влаштовують традиційні святкові посиденьки в сауні, запускають феєрверки, вітають один одного, відкорковують шампанське.

Сімейні фіни воліють зустрічати Новий рік вдома, а молодь відправляється в ресторани й на світські вечірки, щоб повеселитися в компанії друзів. Втім, основні заходи зазвичай проходять вдень, і рідко хто засиджується в ресторані до півночі. Для залучення відвідувачів ресторани й клуби намагаються представити насичену і яскраву програму. Це можуть бути й театралізовані вистави, і жива музика, і навіть всілякі конкурси, за перемогу в яких деколи можна отримати щедрі призи.

Що стосується святкового столу, в порівнянні з різдвяним він досить скромний. Новорічна вечеря — це домашні сосиски, салат з відвареної картоплі з маслом, цибулею й оцтом і салат росоллі (rosolli). З напоїв на новорічному столі найчастіше з’являються пиво і шампанське.

Головна новорічна забава — запуск феєрверків. Це єдина можливість в році влаштувати власний салют, оскільки використання піротехніки в Фінляндії дозволено тільки з 6 години вечора 31 грудня до 2 години ночі 1 січня.

Вдень перед Новим роком можна завітати у резиденцію Санта Клауса, щоб познайомитись із ним та його гномами, або відправитися на снігоходах у мальовничу подорож по засніженим просторам із десятками згай хаскі.

Що стосується цін у Фінляндії, то справжня казка і Санта Клаус коштує недешево. Тури на 7 днів стартують від 80 тисяч гривень. Якщо обирати готель чи дім в Рованіємі, де осідає сам чарівник зі своїми гномами й оленями, то ціна уже варіюється від 130-150 тисяч гривень.

Лапландія фото: Instagram

Щоб відвідати країну, потрібно мати із собою міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу. Фінляндія схвалила такі вакцини:

  1. Comirnaty (Pfizer-BionTech);
  2. COVID-19 vaccine Spikevax (раніше Moderna);
  3. Vaxzevria (раніше COVID-19 Vaccine AstraZeneca) COVID-19 Vaccine;
  4. Janssen (Johnson & Johnson);
  5. BIBP/Sinopharm;
  6. COVISHIELD;
  7. CoronaVac.

Без підтвердження повного курсу вакцинації необхідно надати один з наступних документів:

  • сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, яка визнається Фінляндією; при цьому обов'язкове проходження ПЛР-тесту через 72 години після прибуття;
  • сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні не пізніше 72 годин до перетину кордону. Знадобиться повторний ПЛР-тест через 72 години;
  • без наявності зазначених вище документів або за наявності довідки про перенесений COVID, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту на прикордонному пункті контролю. Через 72 години після прибуття до Фінляндії тест потрібно буде повторити.
1