Рік Чорного Водяного Тигра наступає за китайським календарем: що треба знати про нього

1 лютого рік Тигра вступає в свої права
Ексклюзив
Рік Чорного Водяного Тигра наступає за китайським календарем: що треба знати про нього
Рік тигра (Фото: Чернігів онлайн)
31 Січня 2022, 22:18
читать на русском

Новий рік є найдавнішим і найпопулярнішим календарним святом. За китайським гороскопом покровителем 2022 року від 1 лютого і до 21 січня 2023 року буде Тигр. Цього разу він Чорний та Водяний. Зірки рекомендують цього року витривалість, доброту, імпульсивність, інтуїцію та розум.

Чому Тигр буде Чорним та Водяним

Більшість читачів гороскопів сприймають повідомлення про колір та стихію року як належне. Між тим китайські мудреці недаремно надавали цим якостям особливе значення. За легендою китайську астрологію започаткував міфічний "жовтий імператор" Хуан-ді (бл. 2600 до н.е.). Система зветься Цзя Цзи.

Китайський гороскоп ґрунтується на комбінаціях двох циклів:

10-летний цикл відбиває дві найважливіші ідеї давньої китайської філософії. Кожна стихія (метал, дерево, вода, вогонь та земля) панує два роки: перший рік у формі "янь" ( умовно чоловічій), другий – у формі "інь" (жіночій)

12-річний цикл називають ще "китайським зодіаком", але періоди тривають не місяць, а місячний рік. Кожна тварина китайського гороскопа належить або до чоловічої, або до жіночої стихії. Наприклад, бик завжди інь, а тигр, відповідно, янь.

Загальна комбінація двох циклів системи триває 60 років. Цикл починається яньським дерев’яним пацюком.

Колір року залежить від стихії. Кожній стихії властивий свій колір: Дереву — синьо-зелений, Воді — чорний, Металу — білий, Землі — жовтий, Вогню — червоний.

Рік Чорного Водяного Тигра пророкує чималу кількість несподіванок. Але переважно вони будуть позитивними. Норов тотема трохи пом’якшить водна стихія. Не лякайтеся слова Чорний у назві року. Цей колір символізує жагу нових знань та прагнення до відкриттів. Є місце для ризику, але він повинен бути виправданим. Тигр цінуватиме ініціативність у людей та прикладання максимальних сил для досягнення поставлених цілей.

Щасливі кольори 2022 року

Найщасливішими відтінками 2022 року будуть синій, зелений, червоний і жовтий: синій – для переговорів, співбесід та спілкування; зелений — для адаптації або якогось нового починання; червоний — для романтичних зустрічей або в очікуванні народження дитини; жовтий — для придбання нерухомості; білий і золотий кольори врівноважують енергетичні потоки 2022 року.

  • Овен: приглушені відтінки червоного, які можна зустріти в природі: вишневий, відтінок обпаленої цегли або помаранчевий, близький до хутра тигра.
  • Телець: молочний, білий, різні відтінки зеленого, кавовий і коричневий.
  • Близнюки: жовтий.
  • Рак: білий, молочний, блакитний, сірий.
  • Лев: сріблястий.
  • Діва: білий, неяскравий жовтий, зелений, блакитний і коричневий.
  • Терези: світло-рожевий
  • Скорпіон: пасує будь-який.
  • Стрілець: білий, сірий, синій і фіолетовий (останній лише для дрібних деталей).
  • Козоріг: молочний, блакитний, сірий.
  • Водолій: білий і всі його відтінки, блакитний, синій.
  • Риби: ніжно-зелений і світло-рожевий

Насамкінець, готуйтеся до того, що революційний яньський Тигр принесе масу змін і зруйнує багато підвалин. Хижак пробудить оптимізм і цілеспрямованість в людях, змушуючи їх рухатися швидше до своїх мрій: помітний контраст у порівнянні з врівноваженим і відносно спокійним Биком. Рік буде інноваційним і активним. Тигр протегує не тим, хто вміє любити, а тим, хто готовий домагатися бажаних висот.

1