Як влаштувати святкову атмосферу: топ 12 різдвяних фільмів для всієї родини

Фільми, які створять святковий настрій
Як влаштувати святкову атмосферу: топ 12 різдвяних фільмів для всієї родини
Перегляд новорічних фільмів фото: Pinterest
16 Грудня 2023, 20:50
читать на русском

Незабаром новорічні свята, канікули і просто казкові неймовірні вихідні. Оздоблена гірляндами ялинка, лапатий сніжок за вікном, чашка гарячого шоколаду із мандаринками і чудова підбірка фільмів -  зроблять вам чарівний вечір разом з друзями та близькими. Вони наповнять ваші серця затишком, любов’ю та радістю, а також принесуть святковий настрій.

Аби створити швидше новорічну атмосферу Парламент.UA пропонує вам топ 12 різдвяних фільмів, які занурять вас у світ чуда та любові.

Сам удома

Це фільм, який став уособленням кожного новорічного свята. Крізь нього пройшло декілька поколінь, і він й надалі залишається святковим фільмом, який можна переглядати вічно. Традиційна комедія розповідає історію про Кевіна, якого батьки в поспіху забули вдома і поїхали в різдвяну подорож. Хлопчик проводить час на одинці, розважається досхочу: дивиться бойовики, замовляє піцу, купляє багато морозива, танцює, співає -  як раптом у дім вриваються грабіжники. Залишившись на одинці, йому нічого не залишається, як зайняти оборонну позицію, перетворивши житло в справжню неприступну фортецю. А все ближче до Різдвяних свят Кевін сумує за своєю родиною, оскільки розуміє, що новорічні свята - це час, коли повинна бути уся сім'я поруч.

Чотири Різдва

Чудовий фільм для перегляду удвох. Сюжет пов'язаний із молодою закохаю парою, яка кожного року святкує Різдвяні свята в родинному колі. Оскільки у кожного з них розлучені батьки, то приходиться відвідувати одночасно аж чотири сім'ї. Для Кейт і Бреда це справжня мука, тому вони вирішують поїхати удвох на  море, аби нікого не образити. Проте, через сильний туман всі авіарейси скасовані, і їм не вдається втекти від своїх родичів, з якими прийдеться знову святкувати Різдво. До того ж Кейт і Бред ще неодружені, хоча спільно живуть уже три роки. Вони разом насолоджуються життям - відвідують танці, працюють, подорожують. Весілля та діти - це поки не для них. Їм важко справитись навіть зі своїми племінниками та молодшими братами й сестрами. А вічні питання родичів "Коли діти?", "Коли весілля?" - їх дратують.

Подарунок на Різдво

У цій комедії мужній Арнольд Шварценеггер грає люблячого батька, який більшу частину свого часу проводить на роботі. Хоч він і сильно любить свого сина й дружину, проте завжди забуває та спізнюється на родинні свята. Пропустивши виступ сина,  батько, аби загладити свою вину, обіцяє  йому суперіграшку, яку мають усі хлопчики того часу. Оскільки іграшка є популярним новорічним подарунком, її швидко розкупили. Батько, звісно, вирішив придбати її в останній день перед Різдвом. Аби не розчарувати свого сина та встигнути на свято, головному герою доводиться подолати безліч перешкод і стати тим, ким його син може пишатися.

Відпустка за обміном

Успішна власниця рекламного агентства Аманда Вудс дізнається про зраду свого чоловіка і вирішує покинути Каліфорнію, аби провести Різдвяні свята в іншому місці. На сайті обміну житла вона знайомиться із журналісткою Айріс Сімпкінс, яка проживає в англійській провінції і яка до безтями закохана в чоловіка, від якого немає взаємності. Обидві засмучені жінки вирішують помінятись на два тижні будинками та континентами, аби змінити атмосферу та забути про свої проблеми. У нових місцях вони знайомляться із чоловіками, в яких заново закохуються і з якими хочуть спільно провести різдвяні свята.

Чарлі та шоколадна фабрика

Відвідати шоколадну фабрику - найбільша мрія дітлахів. Трав'яні луги солодкого м’ятного цукру, шоколадна річка на рожевому човні, льодяники, які ніколи не тануть, і горіхові кімнати - здається чимось неймовірним. Ба, ні! Таке можна побачити у фільмі, який знятий за мотивами однойменної повісті англійського письменника Роальда Даля. Найкраща у світі кондитерська фабрика належить мультимільйонеру Віллі Вонку. Після того, як конкурентам вдалося викрасти секрети виробництва шоколаду, власник вирішив нікого не пускати більше на фабрику. Проте, одного дня він захотів все ж таки дати можливість декільком дітлахам побачити виробництво шоколаду. Віллі заховує п'ять золотих квитків у солодощі і оголошує, що той, хто їх знайде, стане тим самим щасливчиком. Одним із них став хлопчик Чарлі, що виріс в бідній сім'ї. Таких чудес, які відбуваються на шоколадній фабриці, він  ніколи не бачив, і цей день назавжди змінив його життя.

Реальна любов

Фільм незвичайний своєю постановою, оскільки описує одночасно дев'ять історій. У кожного своє кохання, закоханість, розрив, романтика. Проте, любов - виступає головним героєм в цій історії. Вона править усіма і всім навколо. Від неї ніхто не застрахований: навіть прем'єр-міністр, який по вуха закоханий у свою співробітницю, письменник, який летить в іншу країну, аби знайти свою любов, заміжню жінку, від якої все далі і далі віддаляється чоловік, дівчину, яка зовсім недавно вийшла заміж і вже відчула холодність свого обранця.

Гаррі Потер

Гаррі Потера як медійного персонажа знають усі. Чарівна паличка, магічна школа і справжня дружба - це ті речі, про які кожен мріяв у своєму дитинстві. Фільм у 8 серіях ідеально підійде для перегляду під час Різдвяних свят і занурить вас у світ магії та пригод. Це історія про юного хлопчика-сироту, батьків якого вбив чарівник. Ще від народження Гаррі був непростою дитиною, оскільки був наділений силою магії. Ставши дорослим, славнозвісний хлопчик зі шрамом відправився на навчання у школу чарівництва та магії  у Гоґвортс, де замість нудної алгебри викладають Зілляваріння, а замість уроків фізкультури - гра з літаючими мітлами Квідич. У школі він знаходить справжніх друзів, з якими долає багато перешкод. Вони разом зростають, пізнають себе та вдосконалюють свої магічні навички, а також зражаються зі злобними чарівниками, зокрема із Лордом Волдемортом, який і вбив батьків Гаррі Потера. Для поціновувачів магічного світу рекомендуємо ще подивитись "Фантастичних звірів і де їх шукати".

Різдвяна історія

Цей фільм - екранізація у новому сучасному стилі повісті Чарльза Дікенса "Різдвяна пісня в прозі". У ньому кумедний та смішний Джим Керрі зіграв роль злобного Скруджа, який присвятив все своє життя накопиченню багатства. Йому байдуже на всі різдвяні свята та Дні Подяки. Він зневажає усе, окрім грошей, включаючи дружбу і любов. Будучи багатим, він все одно відмовляється допомагати ближнім: говорить, що для убогих існують спеціальні установи на кшталт тюрем. І напередодні Різдва йому випадає експеримент, в результаті якого він змінює своє ставлення до життя.

Читайте також

Щасливого Різдва

Вродливу продавчиню Кейт заполонила рутина так, що вона перестала вірити у новорічну казку. Дівчині, одягненій у костюм ельфа в магазині, стало начхати на своє життя та власну долю. Вона замкнулась у собі, залізла у борги і почала випивати. Навіть гірлянди, дзвіночки і радісний сміх почали її дратувати. Однак, не вірячи в казку, вона все ж таки до неї прийшла - з нею познайомився гарний хлопець на ім'я Том. Саме він змінив її життя, яке отримало сенс.

Як Грінч украв Різдво

Різдвяна американська комедія розповідає про зеленого волохатого Грінча, який ненавидить Різдво. Він живе сам на високій горі, далеко від людей. І єдиним вірним другом є його собака Макс, який виконує усі побажання. Грінч також ненавидить кожного жителя свого містечка, адже раніше всі насміхалися через його зовнішність. І ось зелений монстр йде на відчайдушний вчинок – він хоче вкрасти у всіх жителів Різдво, яке вони усі так обожнюють. Якщо ж Грінчу вдасться це зробити, для жителів містечка це буде справжньою трагедією.

Фред Клаус, брат Санти

Фільм розповідає про Санта-Клауса і його рідного брата-хулігана Фреда, який терпіти не може свята. Напередодні Різдва із Санта-Клаусом трапилась біда - закрили його казкову фабрику. Він не в змозі впоратись із проблемою, тому просить допомоги у брата. Фред, не роздумуючи, летить на Північний Полюс, аби врятувати Різдво. Йому приходиться зайняти місце свого брата і розвести усім діткам полюсу різдвяні подарунки.

Поки ти спав

Кожен з нас має найзаповітніші мрії, які ми загадуємо напередодні Різдва з надією здійснитись. І ось головна героїня Люсі, працюючи на станції метро, мріє про безмежне кохання, яке, на жаль, всі її роки оминає. Щоранку вона милується пасажиром, який проходить повз неї, проте познайомитись із ним - не наважується. В один із передсвяткових днів вона рятує йому життя, в результаті якого він потрапляє у лікарню. І поки її коханий лежить без свідомості й "спить", Люсі чудово грає роль нареченої у кругу його сім'ї. Їй подобається такий сценарій життя, який вона собі створила,  і не збирається розказувати нікому правди.

1