​Парламент Канади підтримав безвіз з Україною

Депутати закликали підтримати українців та інших жителів країни, які постраждали від конфлікту
​Парламент Канади підтримав безвіз з Україною
Канада Фото: canadiancor.com
30 Березня 2022, 11:29
читать на русском

Більшість членів федерального парламенту Канади підтримали негайне скасування візового режиму з Україною та запровадження безвізу.

Про це йдеться в ухваленому звіті, повідомляє Укрінформ.

Депутати голосували за звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше підтримали запровадження безвізового режиму з Україною.

Ми закликаємо уряд Канади…запровадити безвізовий режим подорожей з України до Канади, в тому числі швидко видаючи електронний дозвіл на подорожі, - йдеться в ухваленому звіті.

Депутати також рекомендували урядові "збільшити кількість персоналу, аби затримки у прийомі мігрантів не стали ще довшими через чинну гуманітарну кризу".

У документі закликають підтримати українців та інших жителів країни, які постраждали від конфлікту. Парламент засудив неспровокований напад на Україну, наказ на який віддав президент росії владімір путін, відверто порушуючи міжнародне право.

Важливо, що рішення про візовий режим належить до компетенції уряду, однак законодавці можуть висловити політичну підтримку та звернутися до виконавчої влади із запитом на розгляд певного питання.

Наразі у Канаді діє спрощений режим подорожей для громадян України, однак вони повинні отримати візу перш ніж вирушати до цієї країни.

Читайте також