10 тисяч наборів для немовлят підготував для українців благодійний фонд: як подати заявку

Допомогу отримають немовлята з усіх територій України, крім тимчасово окупованих
10 тисяч наборів для немовлят підготував для українців благодійний фонд: як подати заявку
Немовлята (Фото: peхels)
25 Серпня 2022, 11:04
читать на русском

Стартувала друга хвиля благодійного проєкту для новонароджених в Україні - буде роздано 10 тисяч наборів із дитячими товарами.

Акцію заснував благодійний фонд BGV спільно з партнерами. В рамках проєкту зібрали набори з найнеобхіднішими товарами для немовлят та породіль. Цю допомогу доставлятимуть Новою Поштою безплатно в усі куточки України, крім тимчасово окупованих територій.

Зареєструватися на отримання допомоги можна за посиланням. Щоб отримати набір, потрібно заповнити коротку онлайн-заявку, вказавши інформацію про маму та дитину, контакти батьків для отримання, дані для відправлення набору Новою поштою, а також додавши до заявки фото чи скан необхідних документів — свідоцтва про народження дитини, паспорт чи ID-картку одного з батьків.

Як повідомили у фонді, набори для породіль та немовлят міститимуть:

  • дитячий одяг (боді, чоловічки, шкарпетки),
  • ковдра-спальник для новонароджених,
  • підгузки, пляшечка, пипки (соски),
  • килимки для сповивання, пелюшки,
  • крем для догляду за шкірою,
  • гігієнічні засоби (гелі для купання, прокладки, вологі серветки) та інші товари.

Отримати такий набір може сім’я новонародженої дитини з будь-якої області та населеного пункту в Україні. Вік дитини на момент подачі заявки не має бути старшим двох місяців, оскільки товари у благодійному наборі передбачені саме для дітей вікової категорії 0–2 місяці та їхніх мамам.

Зазначається, що заявка буде опрацьована протягом кількох тижнів. Якщо вся інформація вказана коректно, команда фонду автоматично підтвердить заявку, а Нова пошта безплатно доставить набір родині. Якщо ж заявка буде заповнена некоректно чи не повністю, представник фонду зв’яжеться із заявниками за вказаними контактами для уточнення інформації.

До речі, до другої хвилі проєкту долучилися також українські офіси міжнародних донорів, які доповнили набори своїми товарами — це такі компанії як HIPP та Chicco.

Нагадаємо, Кабмін спростив порядок отримання пакунка малюка. 

1