12 років ув'язнення: В Україні посилять покарання за водіння напідпитку

Максимальний штраф збільшать до 51 тисячі гривень
Важливо
12 років ув'язнення: В Україні посилять покарання за водіння напідпитку
Водіння напідпитку (фото: pinterest)
6 Лютого 2021, 18:30
читать на русском

В Україні хочуть посилити покарання за водіння автомобіля напідпитку, оскільки останнім часом трапилось багато гучних ДТП саме через алкоголь.

Як повідомляється на порталі Auto.bigmir, після кількох серйозних аварій на дорогах з'явилися КАФ. Поліціянти знову стали користуватися комплексами TruCam, були внесені зміни в закони й швидкість у населених пунктах знизили до 50 км/год.

Проте прийнятті методи не зовсім допомогли, в ДТП й надалі гинуть люди.

Найближчими днями до Верховної Ради буде внесений новий законопроєкт, в якому враховуватимуться всі зміни та нововведення щодо посилення ПДР. Два законопроєкти №2697 і №2695 були прийняті депутатами в першому читанні ще у 2020 році.

У першому пропонується збільшити штрафи для пішоходів у три рази, у другому – посилення покарання для водіїв, які були спіймані напідпитку за кермом, - йдеться у повідомленні.

Максимальний штраф пропонується збільшити до 51 тисячі гривень, термін тюремного ув'язнення при вчиненні такого злочину збільшать до 12 років.

Читайте також

Поліція почне проводити спеціальні рейди від пізнього вечора до раннього ранку і буде вибірково зупиняти водіїв для перевірки на наявність алкоголю в крові. Особливу увагу такі рейди будуть приділяти святковим дням і на наступний день після вихідних.

Нагадаємо, що в Україні планують ввести новий порядок отримання водійського посвідчення, зокрема змінити правила здавання іспиту.

1