17 членів наркосиндикату судитимуть у Дніпропетровській області - відео

У злочинців вилучили наркотиків на 150 млн грн
17 членів наркосиндикату судитимуть у Дніпропетровській області - відео
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
21 Червня 2022, 06:22
читать на русском

У Дніпропетровській області судитимуть 17 членів наркосиндикату, які вирощували коноплі у промислових масштабах для продажу на території Кривого Рогу. Ще один з членів синдикату знаходиться у розшуку.

Як повідомили у поліції, "документування протиправної діяльності проводилося майже рік - і правоохоронцям вдалося встановити місця вирощування наркотичних рослин, методи збуту та кожного учасника".

Структура організації складалася з кількох відокремлених підрозділів, учасники яких мешканці Кривого Рогу та наближених до міста населених пунктів. Між ними були чітко розподілені ролі. Ієрархія будувалася таким чином: лідер злочинної організації, його довірені особи, куратори окремих ланок, постачальники, збувачі та інші працівники, - йдеться у повідомленні.

Минулого літа поліцейські провели першу фазу спецоперації, внаслідок якої виявили плантації конопель. Тоді вилучили понад 10 тис. кущів конопель і готову до збуту продукцію на 130 млн грн.

Восени 2021 року під час другого етапу затримали 14 учасників наркосиндикату. А у травні цього року затримали ще одного з учасників злочинної організації та вилучили канабісу на сім мільйонів гривень.

Загалом за результатами проведення спецоперації було вилучено товару  на суму майже 150 млн грн.

За скоєне злочинцям може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Одесі затримали 63-річну та 70-річну пенсіонерок, які організували оптове постачання наркотиків до Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

1