60% українців оцінюють економічну ситуацію в країні "дуже поганою"

Лише 5% громадян України оцінюють як "добру"
60% українців оцінюють економічну ситуацію в країні "дуже поганою"
Україна українка на фоні сакури, карантин фото: УНІАН
1 Червня 2021, 18:25
читать на русском

Українці досить скептично оцінюють економічну ситуацію в країні: 60% опитаних оцінюють її як "дуже погану".

Про це свідчать результати опитування, проведені соціологічною службою Центру Разумкова.

Зазначається, що лише 5% громадян України оцінюють економічну ситуацію як "добру", 32%  як "не погану і не добру".

Разом з тим, ці оцінки є дещо кращими, ніж на початку цього року - наприкінці січня-на початку лютого 69% опитаних оцінювали її як "дуже погану" або "досить погану", 2% ˗ як "добру" або "дуже добру", 26% ˗ як "не погану і не добру", - йдеться у дослідженні.

Крім цього, українці не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері: лише 12% вважають, що у найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще, 13% сподіваються, що за цей час зміниться на краще рівень добробуту їхньої родини.

Частіше у найближчі місяці громадяни очікують погіршення ситуації: 22% вважають, що у найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на гірше, 18% ˗ що за цей час зміниться на гірше рівень добробуту їхньої родини. Однак найбільш поширена думка, що ситуація за 3 місяці істотно не зміниться (відповідно 56% і 57% не очікують змін у цих сферах), - стверджують соціологи.

Нагадаємо, що рейтинг довіри до політиків в Україні очолює Володимир Зеленський. Йому довіряють 45% українців, не довіряють – 52%.

Читайте також