70 "Слуг народу" просять регламентний комітет відсторонити Порошенка від пленарних засідань Ради

Ініціаторкою покарання Порошенка стала нардепка Ольга Василевська-Смаглюк
70 "Слуг народу" просять регламентний комітет відсторонити Порошенка від пленарних засідань Ради
Петро Порошенко Фото: УНІАН
26 Березня 2024, 18:28
читать на русском

70 депутатів Верховної Ради від фракції "Слуга народу" просять парламентський регламентний комітет відсторонити експрезидента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка від 5 пленарних засідань.

Про це повідомила депутат Ольга Василевська-Смаглюк у своєму telegram-каналі.

"Дякую 69 колегам по фракції "Слуга народу", що підтримали заяву в Регламентний комітет Верховної Ради про необхідність відсторонення народного депутата України Петра Порошенка від участі в пʼятьох засіданнях парламенту", – написала вона.

За її словами, раніше Порошенко у супроводі трьох охоронців пересувався будівлею парламенту, заважаючи іншим народним депутатам дістатися до зали засідань.

"А також наніс мені особисту образу, нічим не аргументуючи по суті питання ухилення від участі в пленарних засіданнях його фракції, оголошення постійних непотрібних перерв в засіданнях тощо", – стверджує Василевська Смаглюк.

Нагадаємо, 5 днів тому лідер "Європейської солідарності", п'ятий президент України, Петро Порошенко агресивно висловився на адресу народної депутатки та залишив приміщення Верховної Ради замість голосування. Це сталося після оголошення перерви у засіданні Ради, розповіла депутатка Василевська-Смаглюк та опублікувала відповідне відео.

Петро Порошенко публічно зробив мені зауваження знизити тон. Я попросила його не робити мені зауважень і сіла навпроти взяти участь в дискусії і зрозуміти, чому опозиційні лідери не повертаються до зали голосувати. Наприкінці зустрічі, виходячи з зали, Петро Олексійович Порошенко при свідках заявив, що "від мене смердить", – зазначила Василевська-Смаглюк.

За словами народної депутатки, у відповідь вона відповіла п'ятому Президенту, що це занадто низько казати подібне будь-якій людині, зокрема і колезі по парламенту.

Ба більше, коли вона попросила повторити сказане на камеру та почала відеозйомку, Порошенко порекомендував їй звернутися до лікаря, а його охорона грубо відштовхнула жінку.

"Мабуть, Петру Олексійовичу кортить в Угорщину до Орбана за своїми дивідендами та до синів, які ухиляються від служби в Збройних силах України. Тому, він настільки збуджений, що, використовуючи риторику нижче плінтуса, ображає народних обранців, а його охорона блокує їхнє пересування до зали засідань", – додала Василевська-Смаглюк.

Читайте також