Нардепи думають про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" для фінансування армії - Василевська-Смаглюк

На посилення мобілізації в Україні треба віднайти понад 300 мільярдів гривень
Важливо
Нардепи думають про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" для фінансування армії - Василевська-Смаглюк
Василевська-Смаглюк Ольга (фото: Facebook)
10 Січня 2024, 14:44
читать на русском

Народні обранці замислюються про впровадження додаткового "мобілізаційного збору" з метою відшкодування витрат на посилення мобілізації в Україні. Але, таке нововведення стосуватиметься не всіх українців.

Про це член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк написала у Fecebook.

"Якщо закон про чергову хвилю приймуть, на неї знадобиться понад 300 мільярдів гривень. Це за дуже скромними підрахунками. Зараз один день війни коштує 5 мільярдів. Після ухвалення закону день війни значно подорожчає. А в казні що? Казна чекає траншу, якого досі немає ”, - написала нардеп.

Василевська-Смаглюк закликає "навести лад на митниці", де за її даними, недоотримання сягає 22 мільярдів грн і пропонує звернути увагу на зарплати у держсекторі, держпідприємствах та муніципалітетах.

"Їх легко проконтролювати державі і подекуди, погодьтесь, вони захмарні. Наприклад. Зарплатний фонд Вишгородського міського голови та його заступників та радників за грудень сягнув понад 700 тисяч гривень. Можете порахувати річний бюджет на утримання апарату типового міського голови пристоличного ОТГ. Я вже мовчу про мільйонні місячні зарплати членів усіляких наглядових рад", - заявила депутат.

Крім того, депутат закликає посилити боротьбу із корупцією. На її думку, красти під час війни має бути "смертельно страшно".

"Тоді зберемо 300 мільярдів для наших воїнів. Яким не такі страшні московські воші, як тилові державні миші", - зазначила Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, в Офісі президента розглядали ідею встановлення броні від мобілізації для тих, хто платить високі податки. Однак потім від неї відмовилися, назвавши дискримінаційною.

Читайте також

1