Голова Броварької РДА Майбоженко напідпитку збив чотирьох людей: що відомо про ДТП на ранок 27 квітня

Усі четверо потерпілих, серед яких мала дитина. перебувають в лікарні з численними забоями і переломами
Головне
Голова Броварької РДА Майбоженко напідпитку збив чотирьох людей: що відомо про ДТП на ранок 27 квітня
Володимир Майбоженко, ДТП в Броварах
27 Квітня 2024, 09:37
читать на русском

Голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко вчора, 26 квітня, вчинив ДТП, в результаті якої постраждало четверо людей.

Про це повідомили в Нацполіції України.

Що відомо про ДТП у Броварах

Вчора ввечері Майбоженко в'їхав у натовп на пішохідному переході в Броварах. В результаті аварії постраждали чотири особи, серед яких є дитина.

Правоохоронці зазначили, що за попередньою інформацією відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофора та скоїв наїзд на пішоходів.

Майбоженко пройшов перевірку на стан алкогольного сп'яніння, під час якої драгер показав, що водій був не тверезим. Прилад показав 2.31 проміле, при максимально допустимих 0.2 проміле.

"Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. У результаті четверо людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих - дитина", - сказано у повідомленні поліції.

Майбоженка було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Як розповів мер Броварів Ігор Сапожко, внаслідок ДТП у броварській лікарні перебувають чотири людини: двоє молодих чоловіків 26 та 29 років, одна жінка 32 років та одна дитина – дівчинка, 2,6 років.

У дівчинки зафіксовано перелом плеча, забиті місця та гематоми, стан дитини оцінюється лікарями, як задовільний. Жінка, мама дівчинки, та двоє молодих чоловіків мають численні забої та переломи.

«Стан усіх дорослих зараз оцінюється як середньої тяжкості, але загрози для життя немає. Наразі проводиться дообстеження, лікарі надають усю необхідну медичну допомогу”, - написав Сапожко.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко відразу відреагував на подію та заявив, що Майбоженко буде звільнений з посади.

Хто такий Володимир Майбоженко

Майбоженко народився 23 квітня 1965 року у місті Київ. Вчився у відділенні політології філософського факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка, після чого вступив у Національну академію державного управління при президентові України.

Чотири роки, а саме з 2006 по 2010, обіймав посаду голови Київської обласної ради.

В листопаді 2022 року Майбоженко був призначений головою Броварської районної державної адміністрації.

До цього він також обіймав посаду голови Київської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина". Однак через грубе порушення статуту та програми партії у 2010 році він був виключений із членів ВО "Батьківщина" та звільнений з посади голови

Читайте також

1