8 та 9 травня у низці регіонів запровадять додаткові заходи безпеки

Школи переведуть на дистанційку, а людей просять масово не збиратися
Важливо
8 та 9 травня у низці регіонів запровадять додаткові заходи безпеки
Прапор України, День Перемоги, 9 травня Фото: Офіс президента
6 Травня 2023, 12:09
читать на русском

У низці областей України школярів у понеділок та вівторок, 8 та 9 травня, переведуть на дистанційну форму навчання.

"Відповідно до рекомендацій Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА, враховуючи можливі провокаційні обстріли з боку РФ, заклади загальної середньої та позашкільної освіти Полтавської міської територіальної громади 8 та 9 травня працюють у дистанційному форматі, заклади дошкільної освіти працюють у звичному режимі", - сказано в повідомленні Полтавської ОВА.

Також на дистанційне навчання 8 та 9 травня буде переведено дітей у Кіровоградській області.

"Знаємо, з яким підлим, цинічним, підступним ворогом воюємо. Життя і безпека людей, особливо дітей, для нас – найголовніше", - заявили в Кіровоградській ОВА.

У Херсоні запровадили цілодобову комендантську годину, що триватиме з 20:00 5 травня до 6:00 8 травня.

В Одесі військові не пропонують запроваджувати тривалу комендантську годину 8-9 травня, але обмеження будуть.

Як повідомила на брифінгу керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, поки військові не пропонували владі тривалої комендантської години 8-9 травня, як це було торік.

"Ми надали відповідні рекомендації місцевій владі. Коли рішення буде ухвалене, вони його оприлюднять, але ми не пропонували тривалої комендантської години, наприклад, протягом доби", - сказала вона.

Гуменюк додала, що обмежень у переміщенні людей 8-9 травня, ймовірно, не буде, проте рекомендовано не допускати масового скупчення.

"Ми ще не отримали відповіді від місцевої влади", - сказала вона.

Водночас військові не виключають, що найближчим часом по півдню країни ворог може завдати нових ударів.

"Дуже не люблю слово "очікувати" атаки – ми їх не очікуємо, бо сюди нікого не запрошували. Ми готові до того, що вони (російські військові) можуть застосувати атаки. Скоріш за все, вони нарощуватимуть засоби тиску на мирне населення. Це їхній спосіб протидії ЗСУ…", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, 8 травня в Європі відзначають День пам`яті та примирення. 9 травня на росії святкують День перемоги у ІІ Світовій війні. Через це можливі ракетні атаки ворога та провокації.

1