81% українців планують подорожувати країною найближчим часом – опитування ДАРТ

Найактивніші мандрівники-українці живуть у Києві
81% українців планують подорожувати країною найближчим часом – опитування ДАРТ
Турист Фото: Pexels
1 Липня 2023, 16:27
читать на русском

Державне агентство розвитку туризму України дізналося в українців про плани подорожувати країною найближчим часом, а також з'ясувало регіони, у яких живуть найактивніші мандрівники.

Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення ДАРТ компанією "Х’юмен Ресерч" в партнерстві з панеллю для опитувань "Лемур", найзавзятіші мандрівники – 84% – живуть у столиці. Готовність жителів інших регіонів до подорожей Україною корелюється на рівні 80%.

При цьому жінки віком від 18 до 35 років виявилися активнішими туристками, ніж чоловіки.

Згідно з дослідженням, понад 85% опитуваних подорожували Україною до початку повномасштабного вторгнення. Найактивнішими мандрівниками, які подорожували країною більше одного разу на рік, виявилися жителі столиці та західних регіонів – 39%. Жителі Сходу були менш активними і мандрували Україною 1 раз на рік – 24%. Один раз на два роки мандрівки всередині країни здійснювали 22 %. В основному це були жителі центральних областей. А от взагалі не подорожували 14% наших співвітчизників і це були мешканці Півдня.

Серед основних причин, через які українці відмовлялися від подорожей, найпоширеніша (70% відповідей)  – "брак коштів".

Раніше перед початком літнього сезону українцям нагадали, які правила відпочинку діють у безпечних регіонах України. Обмежене відвідування деяких гірських маршрутів, водойм, лісів у різних областях. На сході та півдні України, особливо у прифронтових зонах, відпочинок небезпечний через активні бойові дії. Варто утриматись від подорожей в райони, які були під окупацією.

Читайте також

1