Африканська спека: синоптики про погоду в Україні

На наступному тижні в окремих областях очікується спека до 37 градусів
Африканська спека: синоптики про погоду в Україні
Погода Фото: Tahir Shaw з Pexels
13 Серпня 2021, 08:02
читать на русском

Комфортну сонячну погоду обіцяють синоптики українцям на п'ятницю, 13 серпня, та у вихідні.

Український гідрометцентр повідомляє, що у пятницю дощі можливі на Сході країни. Температура повітря тут становитиме 25-28 тепла. На решті території опадів не буде, температура повітря вдень також становитиме 25-28 градусів.

У вихідні, 14 та 15 серпня, дощі з грозами можливі у Луганській та Донецькій областях. Температура повітря все ще буде комфортною - до 28 градусів.

Вже з понеділка, 16 серпня, почне теплішати, а дощі перемістяться до Заходу України. Тут ще побуде прохолодно - до 27 градусів, а ось у центральних, північних, південних та східних областях почнеться спека. Синоптики прогнозують до 31 градусу.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що у п'ятницю "повітря буде чудовим" - протягом дня 24-29 градусів.

Така комфортна картинка повисить у нашій українській синоптичній вітальні ще пару днів, а вже з понеділка, з 16-го серпня, в Україну почне заходити спека африканського походження. Прийдуть +30+35 градусів, - каже вона.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також

1