Активи Коломойського вартістю три мільярди гривень арештували на 48 годин

У НАБУ пояснюють, що це обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна
Головне
Активи Коломойського вартістю три мільярди гривень арештували на 48 годин
Ігор Коломойський (Фото: УНІАН)
8 Вересня 2023, 18:39

Активи колишнього кінцевого бенефіціарного власника ПриватБанку Ігоря Коломойського хочуть арештувати.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"За погодженням керівника САП постановою директора НАБУ для забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні накладено арешт на активи колишнього бенефіціарного власника ПАТ КБ ПриватБанк, підозрюваного у заволодінні понад 9,2 млрд гривень коштів ПриватБанку", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ пояснюють, що це обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою.

На підставі постанови директора НАБУ, погодженої керівником САП, строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано. Правоохоронці скористалися ч. 9 ст. 170 КПК.

Мова йде про частки у статутному капіталі товариств, якими указаний підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, в тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд гривень, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тисячі транспортних засобів та суден.

Наразі до Вищого антикорупційного суду скеровано клопотання про накладення арешту на вищевказане майно.

Нагадаємо, вранці 2 вересня СБУ повідомила про підозру олігарху у відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон. Зокрема підозра була оголошена за двома статтями КК України:

  • ст. 190 - шахрайство;
  • ст. 209 - легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Того ж дня олігарху було обрано запобіжний захід - його арештували з можливістю внесення застави у 500 млн гривень. Водночас адвокати Коломойського заявили, що "ніхто не буде вносити заставу".

7 вересня детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Читайте також