Американці вперше у світі запустили капсулу Hyperloop із пасажирами

Перед запуском компанія провела понад 400 тестів без пасажирів
Американці вперше у світі запустили капсулу Hyperloop із пасажирами
Hyperloop (фото: Virgin Hyperloop)
10 Листопада 2020, 05:08
читать на русском

Американська компанія Virgin Hyperloop здійснила перший у світі запуск надшвидкісної системи вакуумних капсул Hyperloop із пасажирами всередині.

Про це повідомили в компанії, пише Reuters.

У компанії наголошують, що це випробування є ключовим для перевірки безпеки Hyperloop.

Під час першого запуску вдалося розігнати капсулу до 172 кілометрів на годину. Зробили це на випробувальному полігоні DevLoop в Лас-Вегасі, штат Невада.

Я мав насолоду побачити історію, створену на моїх очах, — сказав Султан Ахмед бін Сулаєм, президент Virgin Hyperloop та головний виконавчий директор DP World.

Перед останнім запуском компанія провела понад 400 тестів без пасажирів на майданчику в Неваді.

Перші пасажири Virgin Hyperloop

Перші пасажири Virgin Hyperloop (фото: Фото: Virgin Hyperloop)

Зазначимо, що концепцію транспортної системи Hyperloop у 2013 році запропонував американський підприємець Ілон Маск. Вона передбачає створення системи, в якій пасажирські капсули переміщаються по трубах зі зниженим тиском на швидкості, близькій до швидкості звуку.

Американська компанія Virgin Hyperloop з Лос-Анджелеса, яка займається розробкою такої системи, планує розганяти свої капсули до 966 кілометрів на годину або навіть швидше.

Там наголошують, що поїздка між Нью-Йорком та Вашингтоном (320 км) займатиме у їхньому Hyperloop всього 30 хвилин. Це вдвічі швидше, ніж політ комерційного реактивного літака, і в чотири рази швидше, ніж поїздка швидкісним потягом.

В компанії прогнозують, що завершать роботу над сертифікацією безпеки системи до 2025 року, а комерційні перевезення планують розпочати до 2030 року.

Раніше Virgin Hyperloop також вибрала штат Західна Вірджинія для розташування центру сертифікації вартістю 500 мільйонів доларів та полігону для випробування її технологій.

Читайте також

Нагадаємо, що 15 червня 2018 року ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян підписав договір про співробітництво з Hyperloop Transportation, яка займається розробкою та будівництвом швидкісного сполучення Hyperloop. Він обіцяв запустити тестову ділянку Hyperloop у 2019 році. Однак його наступник Владислав Криклій назвав абсурдною ідею будувати в України систему вакуумних потягів Hyperloop.

1