Американців закликають терміново залишити територію України

Громадянам США радять уникати масових скупчень людей
Головне
Американців закликають терміново залишити територію України
Прапор США Фото: Brett Sayles з Pexels
14 Липня 2022, 21:29
читать на русском

Посольство США в Україні закликало американських громадян, які перебувають у нашій країні, негайно виїхати.

Відповідне повідомлення опубліковано на сайті відомства.

Наводимо текст звернення:

Ситуація з безпекою по всій Україні продовжує бути жорстокою та непередбачуваною через триваючі військові атаки з боку росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки. Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати, використовуючи приватний наземний транспорт, якщо це безпечно.

Уникайте великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включаючи її західні регіони.

Якщо ви почуєте гучний вибух або спрацюють сирени, негайно шукайте укриття. Якщо ви знаходитесь у будинку чи будівлі, перейдіть на найнижчий рівень будівлі з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; закрийте будь-які двері та сядьте біля внутрішньої стіни, якомога далі від вікон.

Якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, негайно знайдіть укриття у твердій конструкції; якщо це неможливо, лягти та прикрити голову руками.

Майте на увазі, що навіть якщо ракету чи безпілотник, що летить, буде перехоплено, падіння уламків становить значний ризик.

Після атаки тримайтеся якомога далі від місця інциденту та стежте за офіційними вказівками головних інформаційних агентств.

Ситуація з безпекою по всій Україні є дуже нестабільною, і ситуація може погіршитися без попередження. Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення обізнаності щодо безпеки. Знайте розташування вашого найближчого притулку або захищеного місця. У разі мінометного та/або ракетного вогню дотримуйтеся вказівок місцевої влади та негайно шукайте укриття. Якщо ви вважаєте, що ваше поточне місцезнаходження більше не безпечне, вам слід ретельно оцінити потенційні ризики, пов’язані з переїздом в інше місце.

Нагадаємо, російські окупанти вдень 14 липня трьома крилатими ракетами "Калібр" вдарили по будівлях у Вінниці. У результаті теракту було пошкоджено 55 будівель та 40 автомобілів. Відомо вже про 22 загиблих. Понад 100 людей постраждали. У списку зниклих безвісти значаться до 40 осіб.