Американські лікарі-волонтери відкрили мобільний госпіталь у Чернівцях - фото

У шпиталі можуть отримати допомогу українці, що постраждали від війни, та переселенці
Американські лікарі-волонтери відкрили мобільний госпіталь у Чернівцях - фото
Мобільний госпіталь у Чернівцях, фото Чернівецька обласна адміністрація
18 Березня 2022, 21:13
читать на русском

У Чернівцях розгорнули мобільний госпіталь, у якому працюють американські медики. Вони допомагають українцям, що постраждали від війни, та переселенцям.

Про це повідомили в Чернівецькій обласній державній адміністрації в Facebook.

У Чернівцях американські благодійники розгорнули мобільний госпіталь. Міжнародна гуманітарна організація Samaritan's Purse облаштували його у трьох наметах, що в студмістечку. Є ліжка, кисень, медикаменти. У шпиталі можуть отримати допомогу українці, що постраждали від війни, а також переселенці, які прибули на Буковину, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що в шпиталі працюють американські медики, які спілкуються з пацієнтами за допомогою перекладачів. У майбутньому там планують консультувати буковинських фахівців та лікарів-переселенців.
Допомогу у госпіталі можуть отримати дорослі та діти, працює він щоденно із 8:00 до 18:00. Тут є змога також здати аналізи, - додали в повідомленні.
Нагадаємо, уряд розширив можливості для отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Згодом заяву можна буде подати через портал "Дія".