Американські вчені вивели три нових сорти яблук

Нові види яблук вже висадили у садах штату Нью-Йорк
Американські вчені вивели три нових сорти яблук
Яблука
10 Вересня 2020, 18:30
читать на русском

Учені Корнелльського університету (США) повідомили про винайдення трьох нових сортів яблук. Це Cordera, Pink Lustre і Firecracker.

Про це повідомляється на сайті наукового закладу.

Більше того, нові сорти яблук вже посадили у пробних садах у штаті Нью-Йорк. Відомо, що нові сорти можна вирощувати в США без отримання ліцензії. Професорка Сьюзен Браун каже, що ці більш конкурентоспроможні сорти дозволять виробникам замінити застарілі.

Cordera має високу стійкість до парші яблуні, щільну текстуру і неповторний смак. Яблука Pink Luster виводилися з урахуванням кращих якостей Honeycrisp і Gala. Рожева шкірка поєднується з червоно-рожевої м’якоттю і соковитою текстурою. Фрукти дозрівають в середині вересня, що прекрасно підходить для невеликих господарств, які запускають продаж шляхом самозбирання, тоді вартість яблук для кінцевих споживачів нижче, а садівники економлять на операції збирання врожаю.

А сорт Firecracker найкраще підходить для фреш-сектора, випікання та переробки на міцний сидр. Плоди насиченого темно-червоного кольору з солодкувато-кислим смаком.

Нагадаємо, раніше науковці з університету Редінга розповіли, що якщо вживати два яблука на день - це допоможе захистити організм від серцевих захворювань і знизити рівень холестерину.