Де в Києві можна буде освятити паску на Великдень: перелік церков ПЦУ
Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин пояснила, чому останнім часом суттєво здорожчав цукор і коли можна очікувати стабілізації цін на нього.
Про це пише РБК-Україна.
За словами експертки, на зростання цін на цукор впливає низка факторів. Зокрема підвищений попит зі сторони споживачів через сезон консервування фруктів, а також зростання вартості енергоносіїв, пального, значне зростання вартості доставки.
Литвин зазначила, що в кінці сезону ціни зазвичай дещо зростають. Проте вже у вересні розпочнеться збір врожаю цукрових буряків нового сезону і, відповідно, новий сезон цукроваріння.
Якщо погодні умови дозволять отримати гарну врожайність, бо засіяли достатню кількість площ, то буде вироблено достатню кількість цукру і ціна стабілізується. Однак інфляційні процеси, які можуть спостерігатися в Україні, можуть додатково вплинути на подальше ціноутворення, - зазначила аналітик.
Нагадаємо, що експерти переконані, що Україна виробила достатньо цукру, щоб повністю перекрити внутрішній попит обсягом 1,2 млн тонн.
Читайте також