Цукор в Україні не буде дефіцитом - експерти

Виробники цукру заздалегідь запаслися
Головне
Цукор в Україні не буде дефіцитом - експерти
Цукор Фото: https://www.pexels.com
3 Червня 2022, 14:28
читать на русском

Україна виробила достатньо цукру, щоб повністю перекрити внутрішній попит обсягом 1,2 млн тонн.

Про це повідомляє у Фейсбуці Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

У 2021/22 МР вироблено 1,4 млн тонн цукру, що на 44% перевищує показник попереднього року. Виробленого цукру вистачить, щоб спокійно й навіть із запасом перекрити річну потребу України в цукрі. А з урахуванням того фактору, що частина населення України тимчасово виїхала за кордон, то й фонд споживання також зменшився і, відповідно, перехідний залишок збільшується, - йдеться у повідомленні.

За даними УКАБ, в умовах російського військового вторгнення в Україні спостерігається ажіотажний попит на базові продукти, кожна сім'я намагається створити запас продукції не на один місяць, побоюючись нестачі продуктів  та можливого зростання цін. Тому підвищений попит може призвести до зростання цін.

Українцям не варто переживати за наявність цукру, адже цього року в Україні його виробили вдосталь. Окрім того, вже закінчується посів цукрового буряку цього літа і станом на 2 червня 2022 року вже засіяно 181 тис. га під цукровим буряком, що становить 80% посівних площ попереднього року. Ця цифра не фінальна і можливе її коригування в сторону збільшення в зв’язку з досівом та надходженням інформації трохи згодом. І вже через 4 місяці в Україні розпочнеться новий сезон цукроваріння для забезпечення потреб українців, - додали в асоціації.

Нагадаємо, через значний попит на сіль, вона стала дефіцитом в Україні та значно здорожчала.

Читайте також наш матеріал: Росія лякає Україну голодом: що відбувається в агросфері, чи буде дефіцит та здорожчання продуктів.

Читайте також

1