Андрій Данилко, Джамала і Сергій Танчинець стали суддями Нацвідбору Євробачення-2024

Ім'я представника або представниці від України стане відоме вже 3 лютого
Андрій Данилко, Джамала і Сергій Танчинець стали суддями Нацвідбору Євробачення-2024
22 Січня 2024, 21:54
читать на русском

У застосунку "Дія" завершилося голосування за членів журі нацвідбору на "Євробачення-2024", тому вже відомі їхні імена – це Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець.

Згідно з вибором українців, ці троє артистів судитимуть фіналістів конкурсу та допоможуть обрати, хто ж поїде представляти Україну в Мальме.

За результатами голосування, на першому місці опинився шоумен Андрій Данилко. За нього віддали свій голос понад 315 тисяч українців.

Другою членкинею журі стала співачка Джамала, яка 2016 року перемагала на "Євробаченні". До слова, це вже вшосте артистка займає суддівське крісло нацвідбору.

А от на третьому місці опинився лідер гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець. За нього проголосували майже 90 тисяч українців.

Трійка лідерів голосування в "Дії" ще має підписати угоду з оргкомітетом нацвідбору. Лише після цього вони офіційно займуть суддівські крісла. Раптом хтось не зможе підписати угоду, його місце займе той кандидат, який займає наступу сходинку у голосуванні в "Дії".

Нагадаємо, фінал Нацвідбору відбудеться 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору й представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі (50%) й глядачів (50%).

З міркувань безпеки фінал шоу буде закритим, і навіть місце проведення оголошувати не будуть.

Євробачення 2024 пройде у травні на стадіоні Malmö Arena. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня, а Гранд-фінал відбуватиметься 11 травня.

Malmö Arena - це друга за величиною крита арена у Швеції, яка вміщає понад 15 тисяч людей. Тут проводяться хокейні матчі, ігри з гандболу, флорболу, концерти та інші заходи.

Додамо, що Мальме прийматиме Євробачення вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках (тоді Україну представила Злата Огнєвіч з піснею "Gravity" і посіла почесну третю сходинку).

Попереднє Євробачення відбувалося в британському Ліверпулі від імені України. Гурт TVORCHI, який представляв нашу країну з піснею "Heart of Steel" посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Читайте також

1