Стало відомо, хто буде ведучими Нацвідбору "Євробачення - 2024"

Також вже відомо, хто буде ведучою бекстейджу.
Стало відомо, хто буде ведучими Нацвідбору "Євробачення - 2024"
19 Січня 2024, 22:57
читать на русском

В Україні стали відомі імена трьох ведучих Національного відбору "Євробачення-2024".

Про це передає "Суспільне Культура".

Фінал Нацвідбору відбудеться 3 лютого.

Так, цього року в Україні ведучими Нацвідбору стали:

  • фронтвумен гурту The HARDKISS Юлія Саніна;
  • офіційний "голос" Євробачення в Україні Тимур Мірошниченко;
  • стендап-комік та волонтер Василь Байдак.

В день фіналу зіркові ведучі працюватимуть разом на головній сцені Національного відбору, а також окремими парами в конкретних зонах.

Бекстейдж та передшоу Нацвідбору вестиме Анна Тульєва. Вона ж є ведучою відеоблогу "Євробачення Україна".

За словами Мірошниченка, для нього "Євробачення" – це величезна частина життя, а не просто конкурс. Адже він вже майже 20 років працює на цьому пісенному конкурсі.

"Тому якщо для когось найважливіші дні у році — це день народження, Новий рік чи Великдень, то для мене це дні, коли відбуваються Національні відбори та міжнародні фінали "дорослого" та Дитячого Євробачення. Тож само собою, бути ведучим Нацвідбору для мене надзвичайно важливо і завжди як в перший раз хвилююче", – зазначив Мірошниченко.

Юлія Саніна минулого року також була однією з ведучих пісенного конкурсу, який проводився у Ліверпулі. Співачка зазначила, що для неї "Євробачення" в першу чергу є "миттю єднання країн заради підтримки одне одного, це свято музики"

Василь Байдак вперше вестиме Нацвідбір "Євробачення". Стендап-комік розповів, що йому дуже цікаво, як це все відбуватиметься.

"Це все у мене вперше. Вперше буду ведучим на телебаченні на Нацвідборі на "Євробачення-2024". Вперше буду ведучим на телебаченні на Нацвідборі на "Євробачення". Вперше буду ведучим на телебаченні. За офіційність події я буду відповідати лише смокінгом, а от за що я буду відповідати усім — це за приколи. Буду робити все можливе, аби було смішно, цікаво і чесно. І не переживаю, бо веду Нацвідбір із професіоналами. До зустрічі", – розказав Байдак.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" триває голосування за склад журі Національного відбору на "Євробачення-2024". Опитування триватиме з 15 до 22 січня.

Фінал Нацвідбору відбудеться 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору й представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі (50%) й глядачів (50%).

З міркувань безпеки фінал шоу буде закритим, і навіть місце проведення оголошувати не будуть.

Євробачення 2024 пройде у травні на стадіоні Malmö Arena. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня, а Гранд-фінал відбуватиметься 11 травня.

Malmö Arena - це друга за величиною крита арена у Швеції, яка вміщає понад 15 тисяч людей. Тут проводяться хокейні матчі, ігри з гандболу, флорболу, концерти та інші заходи.

Додамо, що Мальме прийматиме Євробачення вже втретє. До цього конкурс проводили в місті у 1992 та 2013 роках (тоді Україну представила Злата Огнєвіч з піснею "Gravity" і посіла почесну третю сходинку).

Попереднє Євробачення відбувалося в британському Ліверпулі від імені України. Гурт TVORCHI, який представляв нашу країну з піснею "Heart of Steel" посів шосте місце у фіналі конкурсу.

Читайте також